Nepaisant R. Karbauskio siūlymo, S. Skvernelis sako neliksiantis premjeru

„Valstiečių“ pirmininkui Ramūnui Karbauskiui pažadėjus siūlyti Sauliui Skverneliui likti premjeru, jei „valstiečiai“ laimės Europos Parlamento rinkimus, jis pats tokią galimybę vertina skeptiškai.

„Aš sprendimą priėmiau, nebenoriu net kalbėti apie kitokius variantus. Sprendimas – atsistatydinti liepos 12-ąją. Iki tol, manau, kad Vyriausybė dirbs labai sėkmingai, kaip ir dirbu iki šiol“, – žurnalistams pirmadienio naktį savo rinkimų štabe sakė S. Skvernelis.

Premjeras tvirtino, kad yra priėmęs asmeninį sprendimą atsistatydinti ir jo neturėtų pakeisti galimas geras „valstiečių“ pasirodymas Europos Parlamento rinkimuose po dviejų savaičių.

Aš sprendimą priėmiau, nebenoriu net kalbėti apie kitokius variantus. Sprendimas – atsistatydinti liepos 12-ąją.

„Sako, labai geras rezultatas. Manau, kad tai nėra labai geras rezultatas dėl mūsų vykdomos vidaus politikos“, – aiškino jis.

S. Skvernelis sako planuojantis likti politikoje, dirbs Seime „valstiečių“ frakcijoje.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis savo ruožtu anksčiau tvirtino, kad „valstiečiams“ Europos Parlamento rinkimuose surinkus daugiausia balsų, jis kalbins S. Skvernelį likti premjeru.

„Jei yra kokia nors priežastis, kurios aš nesuprantu, dėl ko mūsų kandidatas nepateko į antrąjį turą, jei kažkas kažkam nepatiko premjere asmeniškai, o ne jo vykdomame darbe, tai Europos Parlamento rinkimai yra proga parodyti, kad pasitiki „valstiečiais“. Tada aš bandysiu pats įkalbinėti S. Skvernelį likti premjeru“, – aiškino R. Karbauskis.

„Jei mes laimėsime Europos Parlamento rinkimus, t. y. surinksime daugiausiai balsų“, – BNS sakė R. Karbauskis, paklaustas, kokiomis sąlygomis siūlys S. Skverneliui toliau vadovauti Vyriausybei.

Jis pareiškė, kad pralaimėjus šiuos rinkimus galimybė formuoti Vyriausybę bus atiduota konservatoriams.

„Jei juos pralaimėsime, paprasčiausiai duosime konservatoriams galimybę formuoti Vyriausybę. Sąlyga paprasta – Gabrielius Landsbergis imasi atsakomybės, mes balsuojame už jį“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Anot jo, jei bus siūlomas kitas variantas, „valstiečiai“ nesutiks.

„Tada tikriausiai bus neeiliniai rinkimai“, – svarstė jis.

Savo ruožtu S. Skvernelis sako, kad neatmestini visi variantai: pirmalaikiai rinkimai, mažumos Vyriausybė arba dabartinės daugumos Vyriausybė su kitu premjeru. Jis priminė jau anksčiau įvardijęs galimus kandidatus vadovauti Vyriausybei – ekonomikos ir inovacijų ministrą Virginijų Sinkevičių, energetikos ministrą Žygimantą Vaičiūną arba Kauno merą Visvaldą Matijošaitį.

„Kai aš jau nelaimėjau, gal iš tų kandidatų atsirastų kas nors tinkamas į premjerus“, – sakė jis.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, prezidento rinkimuose dalyvavęs „valstiečių“ kandidatas premjeras S. Skvernelis nepateko į antrąjį rinkimų turą, liko trečias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To na ,na

To na ,na portretas
Teisinga ,nejaugi mazai 2,5metu minkimo purve? Tokia mano nuomone.

linui

linui portretas
tarp adaptų dirbi jei nesugalvojat to alaus iš anksto nusipirkt. or ir pykti už tokius dalykus gali tik adaptai arba su alkoholiu problemų turintys individai. alkoholio politiką lietuvoje dar reikia griežtinti

Linas

Linas portretas
Dirbu vyriškame kolektyve.daug diskutavom ir visi balsavom ne prieš Skverneli o prieš Karbauski kuris tampo už virvučių Skverneli.visi vieningai nusprendėme,kad niekada nebalsuosim už tokį veikėją kuris mums suaugusiems vyrams nustatė grafika kada mes galim nusipirkti alaus.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių