Naujausi partijų reitingai: kaip pasiskirstę gyventojų simpatijos?

Populiariausia Lietuvoje išlieka opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), antra – Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, o valdantieji konservatoriai užima trečią vietą, rodo LRT penktadienį paskelbta „Baltijos tyrimų“ apklausa.

Jos duomenimis, jei rinkimai vyktų ateinantį sekmadienį, LSDP palaikytų 12,7 proc. respondentų, o tai yra kiek mažiau, nei buvo rugsėjį, kai paramą Vilijos Blinkevičiūtės vadovaujamai partijai išreiškė 14 proc. apklausos dalyvių.

Antra vieta atitektų buvusio premjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamai Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“. Už juos dabar balsuotų 11,6 proc. rinkėjų, tai vos daugiau, nei būtų balsavę rugsėjį, kai rinktis demokratus norėjo 11 proc. respondentų.

Nežymiai nuo Demokratų sąjungos atsilieka Gabrieliaus Landsbergio vadovaujama Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Palyginti su rugsėju, besirenkančių konservatorius padaugėjo dviem procentais – nuo 9,4 proc. iki 11,3 proc.

Už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) sekmadienį balsuotų 8,9 proc. respondentų, o tai yra kiek daugiau nei rugsėjį, kai „valstiečius“ būtų rinkęsi 7,4 proc. rinkėjų. Nesikeitė Darbo partijai tenkantis palaikymas – tiek rugsėjį, tiek spalį už ją pasisakė 5,8 proc. respondentų. Toks pats apklausos dalyvių procentas pasisakė ir už partiją „Laisvė ir teisingumas“, už kurią rugsėjį būtų balsavę 6,2 proc. rinkėjų.

Valdantysis Liberalų sąjūdis gautų 5,4 proc. respondentų balsų. Tai yra nežymiai daugiau nei rugsėjį, kai už juos pasisakė 4,9 proc. Už mažuosius koalicijos partnerius Laisvės partiją pasisakytų 2,7 proc. respondentų (rugsėjį buvo 2,5 proc.).

Opozicinę Lietuvos regionų partiją palaikytų 2,3 proc. rinkėjų (rugsėjį 2,4 proc.), Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠS) – 1,9 proc. (2,9 proc.), Lietuvos žaliųjų partiją – 1,7 proc., kaip ir rugsėjį. Tautos ir teisingumo sąjungą palaikytų 1,6 proc. respondentų (rugsėjį 1,7 proc.).

28,3 proc. rinkėjų teigė, kad nėra apsisprendę, kurią partiją rinktųsi, arba rinkimuose apskritai nebalsuotų.

LRT užsakymu reprezentatyvią gyventojų apklausą Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ atliko spalio 26 – lapkričio 8 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklaustas 1021 Lietuvos gyventojas.


Šiame straipsnyje: partijosreitingaiapklausaSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Liberalai prarado valdžią socialiniame tinkle „Twitter“: Muskas atkurs užblokuotas paskyras: “Ponas Muskas sakė, kad kitą savaitę, ketvirtadienį, „Twitter“atkurs užblokuotas paskyras, jei jos „nepažeis įstatymų ar neprisidės prie šiurkštaus šiukšlių siuntimo“. Ponas Muskas apibūdino save, kaip žodžio laisvės absoliutistą, ir sakė, kad „Twitter“ paprastai turėtų įsikišti tik tam, kad laikytųsi vietos įstatymų. Jis priėmė sprendimą po platformos vartotojų apklausos. „Vox Populi, Vox Dei“, – tviteryje paskelbė jis. Lotyniška frazė reiškia, kad žmonių balsas yra Dievo balsas.” Tai kaip čia dabar, Juozai, žmonių balsas yra Dievo balsas? O mes galvojome, kad tik Landsbergių balsas yra Dievo balsas... Ir dar pasirodo, kad reikia įstatymų laikytis? (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Sūduvis

Sūduvis portretas
Na nors nepūskite arabų su tais apklausų reitigais, socdemai gal ir pirmi bet koservai tai tikrai pirmi žinoma nuo galo, paskaitykite, apklausų skaičiuotojai, komentarus. Kaip sakė vienas politikas NESVARBU KAIP BALSUOJA bet SVARBU KAIP SKAIČIUOJA visaq mūsų balsavimo apklausų sistema paremta apgaulia ir atidirbimu už gautus atkatus.

o

o portretas
/nuomone/ tai lgbt saikos nes tautai jau dzin ju visi politsvaicioimai o ciuckiu skaliymas dangaus nesiekia -;;-;;-;;-
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių