Mirė buvęs žemės ūkio viceministras E. Raugalas

  • Teksto dydis:

Mirė buvęs žemės ūkio viceministras Edvardas Raugalas.

Liūdna žinia apie savo buvusį komandos narį asmeninėje feisbuko paskyroje pasidalijo buvęs žemės ūkio ministras, o dabar Seimo narys Kazys Starkevičius.

„Paliko mus geras nuoširdus draugas, ištikimas bendražygis, mūsų komandos narys, savo reikalo žinovas ir ekspertas, pagaliau nuostabus žmogus – E. Raugalas.

Drąsiai galiu pavadinti jį vienu iš atkurtos Lietuvos žemės reformos signatarų, žemės nuosavybės grąžinimo žmonėms iniciatorių. Jis buvo ir dėstytojas, ir rašytojas, ir mokslinis bendradarbis, ir valdininkas, ir šeimos ūkininkų sąjungos, žemės savininkų steigėjas ir žemės ūkio viceministras, bet visų pirma – Žmogus!

Mokiausi iš jo kantrybės, pagarbos, gebėjimo išklausyti paprastą žmogų, pasverti visas aplinkybes ir tik tuomet priimti sprendimą.  Jis negražbyliavo tuščiai, kalbėdavo nedaug, bet jau kai tardavo žodį – susimąstydavo visi.

Edvardas labai padėjo ir rengiant monografiją „Kolūkmetis okupuotos Lietuvos kaime“. Dar visai neseniai kalbėjome telefonu, kvietė į svečius. „Slaptai išmesiu raktą per langą“, – juokavo prirakintas prie vežimėlio. Paskutiniu metu sveikata jau pavedinėjo, neklausė kojos, deja, nelemtas krešuliukas nutraukė ir gyvenimo giją.

Ilsėkis ramybėje. Tebus lengva Tau Lietuvos žemelė. Tu pašventei jai visą savo gyvenimą. Užuojauta artimiesiems“, – rašė politikas.   

Pasak jo, atsisveikinti su E. Raugalu bus galima rytoj, spalio 4 d.  10–21 val. Kaune, Jonavos g. 41A, laidojimo namuose  „Rekviem“. Laidotuvės ketvirtadienį 14 val.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
TAI DAR NEPALAIDOJO ???

ipatingai bukiems

ipatingai bukiems portretas
mag audras ir sukelia saules aktyvumas

Anonimas

Anonimas portretas
Šiaip jau tai ne saulės aktyvumas šiomis dienomis buvo, o stiprios magnetinės audros.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių