Ministras: SGD saugančio pareigūno žodžiai – tik asmeninė nuoskauda

  • Teksto dydis:

Žiniasklaidai apie suskystintųjų gamtinių dujų terminalo apsaugą pasisakęs Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnas lieja asmenines nuoskaudas, o ne įvardija terminalo apsaugos problemas, sako vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

„Tenka apgailestauti, kad tarnybos vadovų atžvilgiu yra išsakomos asmeninės nuoskaudos, ir tai tikrai nieko bendro neturi su terminalo apsauga“, – žurnalistams Vyriausybėje ketvirtadienį sakė T. Žilinskas.

Ministras teigė, kad praėjusią savaitę nuvykęs į terminalą įsitikino, jog jis puikiai saugomas: „Tai yra gerosios praktikos pavyzdys, kaip turi bendradarbiauti akcinė bendrovė su valstybine institucija“.

Viešai nenorėjęs būti pristatytas asmuo portalui delfi.lt teigė, kad SGD terminalui saugoti trūksta darbuotojų, o ir šiuo metu tai darantiems pareigūnams nemokama už viršvalandžius, jiems tenka kęsti vadovų patyčias ir gąsdinimus, nepildomi anksčiau duoti pažadai. Pareigūno teigimu, Viešojo saugumo tarnybos vadovybė nesirūpina ne tik darbuotojais, bet ir techninėmis terminalo apsaugos priemonėmis. Pasak darbuotojo, jie kone bejėgiai šį objektą patikimai apsaugoti žiemos metu.

Vidaus reikalų ministras sakė, kad šio pareigūno tapatybė jam žinoma. Pasak T. Žilinsko, šis VST darbuotojas anksčiau yra kreipęsis į Vidaus reikalų ministeriją, tačiau didžioji dalis jo skundų nepasiteisino.

„Šis pareigūnas ne kartą rašė ir Vidaus reikalų ministerijai. Galiu pasakyti, kad jo skundai būdavo išnagrinėti ir didžioji dalis jų nepasiteisino“, – kalbėjo T. Žilinskas.

Ministras patvirtino, kad minimo pareigūno brolis, kuris taip pat dirba Viešojo saugumo tarnyboje, šiuo metu yra tiriamas Valstybės saugumo departamento.

„To pareigūno brolis yra tos pačios Viešojo saugumo tarnybos Vilniaus dalinio vadovas, o jo atžvilgiu Valstybės saugumo departamentas vykdo tyrimą“, – teigė jis.

T. Žilinskas sakė, kad šiuo metu teisme nagrinėjama byla dėl viršvalandžių minimam darbuotojui nemokėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
Pritariu, pas mus dar daug tos tarybinės "pakazuchos" kai atvažiuoja koks politikas, net vemti verčia.

Nejaugi ministras nesupranta tai:

Nejaugi ministras nesupranta tai: portretas
Jam atvykstant apžiūrėti SGD terminalo visa terminalo valdžia ir apsauga pastatyta ant ausų sukuriant įvaizdį, kad viskas yra gerai ir apsauga yra aukščiausio lygio. Viskas sustiprinta ir sustyguota tol kol ministeris lankysis. Ministeriui išvykus viskas grįžta į savo vėžias, tačiau ministeris to nebemato ir turškia nesąmones. Visi džiaugiamės pabėgę iš anų laikų, tačiau mąstymas ir veiksmai kai kurių institucijų taip ir liko anų laikų. Svarbu gi parodyt popieriuje ir apsilankymo metu kaip viskas Čiotkai nors realybė yra visai ne tokia jau Čiotka.

dar vienas juokdarys

dar vienas juokdarys portretas
lietuviškoje politinėje arenoje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių