A. Mazuronis: neatsakinga BFK vadovu skirti žmogų be finansų patirties

Vadovauti Seimo Biudžeto ir finansų komitetui (BFK) būtų neatsakinga paskirti politiką be patirties finansų srityje, sako Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Andrius Mazuronis.

„Tikrai labai nustebau, kai išgirdau pasvarstymus, kad gal nereikia išsilavinimo šitoje pozicijoje. Esu dirbęs komitete kažkurį laiką, tai šitas komitetas yra turbūt vienintelis, kuris atlieka kritinę funkciją visą valstybės finansų piramidės, finansų struktūros statyme ir kalbėti, kad komiteto pirmininkas gali būti be finansinio ar ekonominio išsilavinimo, (...) yra absoliučiai neatsakina – mes kalbame apie rimčiausią visoje Seimo struktūroje komitetą“, – penktadienį Žinių radijui teigė A. Mazuronis.

Mes kalbame apie rimčiausią visoje Seimo struktūroje komitetą.

Pasak jo, finansų ir ekonomikos išmanymas BFK vadovui yra labai svarbus.  

„Labai svarbu, kad komiteto pirmininkas suvoktų ne tik tai, kad pamažinus ar padidinus kažkokį mokestį ekselio lentelėje sumažės ar padidės pajamos, bet komiteto pirmininkas turi suprasti, kad padidinimas ar pamažinimas veikia ekonomiką ir tas poveikis nebus toks tiesioginis, ekselinis“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkas.

„Privalo būti labai stiprus žmogus, kad turėtume kokybišką finansų sistemą“, – pridūrė A. Mazuronis.

BFK vadovo postas liko laisvas iš jo pasitraukus iš Konservatorių partijos ir frakcijos pašalintam Mykolui Majauskui.

Į komitetą konservatorių šį lapkritį deleguotas Justas Džiugelis yra pareiškęs, kad sutiktų perimti vadovavimą jam, tačiau opozicija kritikuoja jo kandidatūrą, nes jis neturi aukštojo išsilavinimo.

Kiti du komitete dirbantys konservatoriai – Matas Maldeikis ir Antanas Čepononis – BNS yra teigę šio posto nesieksią. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Kliedi šitas vaikis. Majauskas nebuvo joks nors kiek rimtesnis specialistas. Eilinis bakalauras ir tiek naujienų. Ne tiek dirbo, kiek vaidino ir daresi asmeniskai sau piarą karjeros ateičiai. Seime tokių ne vienas. Kas tik nevadovavo ir kas nedirbo kituose ir siame komitete pvz. baigę marksizmo leninizmo universitetą, vandentieko kanalizacijos specialistas, galeciau pavardinti ir daugiau panašių pavyzdžių iš Seimo gyvenimo. Išvada viena: siekiančių sau naudos Seime apstu, o žinancių savo darbą vienetai.

.

. portretas
Kuo durnesnis, tuo labiau jam atrodo, kad viską žino, viską moka... tik va be valdiško biudžeto papo niekur daugiau nereikalingas.

>>>Butent \\\\\.../////

>>>Butent  \\\\\...///// portretas
>PIŠ'as Kubilistanas vogimo profesoriumi pavers.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių