Maskva reaguoja į Seimo rezoliuciją: vadina antirusišku manifestu

Maskva reaguoja į Seimo rezoliuciją dėl Rusijos vykdomo istorinio revizionizmo: vadina „antirusišku manifestu“.

„Šis antirusiškas manifestas grindžiamas konjunktūrinėmis ir iškraipytomis nesenos praeities traktuotėmis, pagardintas istoriniu ir faktologiniu neraštingumu, siekiu įpiršti savo provincialų požiūrį perrašant Antrojo pasaulio karo pradžios istoriją ir išvadas“, – sakoma Rusijos ambasados Vilniuje trečiadienį paskelbtame pareiškime.

„Eilinis antimaskvietiškas žingsnis nestebina: lietuvių parlamentas seniai pasirinko mūsų tautų ir valstybių atskyrimo kelią, primesdamas savo šalies gyventojams priešišką požiūrį į rytinį kaimyną“, – sakoma pareiškime.

Jame stebimasi, kad tuomet, kai „sveiko mąstymo žmonės, politikai ir žmonės susirūpinę žmonijos išlikimu ieško galimybių vienyti pajėgas kovoje su mirtina grėsme, atsiranda ir tokių tautos atstovų, kurie esamoje situacijoje savo prioritetus mato priešų paieškoje“.

Lietuvos Seimas antradienį priėmė rezoliuciją, kuria pasmerkė Rusijos vykdomą istorinį revizionizmą ir skleidžiamą dezinformaciją bei paragino Europos Parlamentą, Vidurio Europos politikus bendrai tam priešintis. Už ją vienbalsiai buvo 97 Seimo nariai.

Ją artėjant Antrojo pasaulinio karo pabaigos 75-ųjų metinių minėjimui Seimui pateikė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Rusijos ambasados pareiškime jis ironiškai įvardijamas kaip „žymiausias Rusijos specialistas šioje Baltijos šalyje“.

Lietuvos Seimas rezoliucijoje pabrėžė, kad gerbia karo dalyvių, kovojusių prieš nacizmą atminimą, tačiau kartu smerkia Rusiją dėl to, kad ji melagingai neigia Sovietų Sąjungos vaidmenį pradedant karą ir menkina sovietų nusikaltimus Vidurio ir Rytų Europoje pasibaigus karui.

„Antrojo pasaulinio karo pabaiga Lietuvai bei kitoms Centrinės ir Rytų Europos valstybėms neatnešė laisvės, o, priešingai, lėmė antrąją, penkis dešimtmečius trukusią sovietinę okupaciją, brutalius nusikaltimus žmoniškumui ir totalitarinę priespaudą“, – rašoma rezoliucijoje.

„Seimas kreipiasi į Europos Parlamentą, Centrinės ir Rytų Europos valstybių parlamentus, tarptautines organizacijas ir tarptautinę bendruomenę kviesdamas nesitaikstyti ir drauge priešintis Rusijos Federacijos vykdomam istoriniam revizionizmui ir skleidžiamai dezinformacijai“, – teigiama dokumente.

Anot rezoliucijos, istoriniu revizionizmu ir skleidžiama dezinformacija Maskva siekia „pateisinti dabartinę agresyvią politiką ir agresiją prieš kaimynines valstybes, skatinti nepasitikėjimą tarp Vakarų bendruomenės, skaldyti Europos Sąjungą ir NATO“.

Rezoliucija taip pat išsakyta parama Lenkijai, kurią Rusija apkaltino prisidėjus prie Antrojo pasaulinio karo pradžios.

Rusijos vadovai pastaruoju metu siekia pateisinti 1939-ųjų Molotovo-Ribentropo paktą ir jo slaptuosius protokolus, pagal kuriuos karo išvakarėse Sovietų Sąjunga ir nacistinė Vokietija pasidalijo Rytų Europą.

Rusija kasmet gegužės 9-ąją iškilmingu kariniu paradu mini Sovietų Sąjungos pergalę prieš nacistinę Vokietiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kol jūs čia karingai siuntinėsit rusakalbius namo, kad tik neišdvėstumėt nuo koronaviruso ( ir vėl bus rusai su Stalinu ir KGB kalti). O kad tie seimo nabagėliai už gerus atlyginimus kai kam nuolankiai tarnauja , tai ir arkliui aišku. Iš to ir tokios rezoliucijos.

Metas išsiųsti rusakalbius namučio

Metas išsiųsti rusakalbius namučio portretas
1993-4 m. rusakalbiai Lietuvoje gavo didžiules pinigines kompensacijas, kad išvyktų į savo tėvynę. Paėmė pinigus, išvyko. 1994 išlydėjom TSRS kariuomenę, davėm kiekvienam kareiviui po suvenyrinę lėlę. Po LR įstojimo į ES jie vėl visi čia, pas mus, ima solidžias pensijas eurais, sukiša savo pasiligojusius vaikus, anūkus nemokamai gydytis ir mokytis, studijuoti, senutės rusakalbės sėkmingai yra užėmusios neblogus butus, beveik visos išsirūpino nemokamas tarnaites, masažistes, kurias skiria savivaldybės. U-ž komunalines paslaugas rusakalbiai nemoka, beveik visi turi šildymo kompensacijas. Jie puikiai žino, kur kada dalinamas europietiškas maistas už- dyka ir prisistato pirmi. Rusakalbės pensininkės persiuntinėja Lietuvoj gautus eurus į NVS, iš kur periodiškai pas mus įvažiuoja nelojalūs asmenys, kurie vykdo praktiškai kenkėjiškus darbus Lietuvos atžvilgiu. Tiesa, naujai įvažiavusios rusakalbės sutinka dirbti ir už stiklinę vodkės, bet... kiek žalos jos pridaro. Metas išsiųst juos iš LR.

pelė

pelė portretas
to kaunietei ar pati supratai savo "apmąstymus"?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių