Prezidento rinkimai: M. Puidokas keliems varžovams siūlo vienyti jėgas

Parlamentaras Mindaugas Puidokas keliems galimiems varžovams prezidento rinkimuose siūlo vienyti jėgas – kelti vieną kandidatą.

Per spaudos konferenciją Seime ketvirtadienį M. Puidokas su tokiu siūlymu kreipėsi filosofą Arvydą Juozaitį, Seimo narį Naglį Puteikį, europarlamentarą Valentiną Mazuronį.

A. Juozaitis bei Centro partijos vadovas N. Puteikis tokią galimybę atmeta, o V. Mazuronis sako esąs linkęs tartis.

„Siūlau pradėti konsultacijas dėl vieno bendro oponuojančio sistemai kandidato iškėlimo“, – sakė M. Puidokas, teigdamas, kad taip būtų galima išspręsti amžiną „opozicijos susiskaldymo per rinkimus klausimą“.

„Siūlau susivienyti visiems atsakingai į šalies ateitį žiūrintiems kandidatams prezidento rinkimuose ir iškelti vieną kandidatą, kuris turėtų visiškai realias galimybes patekti į antrą rinkimų turą“, – sakė M. Puidokas.

Siūlau pradėti konsultacijas dėl vieno bendro oponuojančio sistemai kandidato iškėlimo.

Seimo narys taip pat teigė, kad šiuo metu jis neatsisako kelti savo kandidatūros.

„Aš kandidatuoti neatsisakau, aš kviečiu kandidatus, kurie turi bendrą viziją, daugybę persidengiančių pozicijų derinti pozicijas, sėsti prie bendro derybų stalo, kad ta vieninga pozicija turėtų galimybę virsti tikrove“, – sakė parlamentaras.

Anot jo, sprendimą dėl vieno kandidato kėlimo priimti reiktų surinkus parašus, įvertinus visuomenės nuomonės apklausų rezultatus.

„Kandidatams visų pirma reikia susitarti dėl bendro požiūrio į kertinius valstybės klausimus, stebėti, kaip kuriam kandidatui seksis surinkti parašys, kaip kuriam kandidatui seksis debatuose, kaip vystysis visuomenės palaikymo dinamika, ir to išdavoje vėliau, paskutiniuose etapuose, priimti vienijančius sprendimus​“, – teigė M. Puidokas.

Filosofas A. Juozaitis BNS sakė, kad M. Puidokas su savo siūlymu „beldžiasi ne į tas duris“.

Jis stebėjosi, kad už vaiko teisių apsaugos politikos pataisymus pernai balsavęs Seimo narys paskui „aktyvizavosi, norėdamas gauti tėvų paramą“.

„Aš apskritai nepažįstu Puidoko pažiūrų. (...) Jis yra šiuolaikinio virtualaus pasaulio fenomenas, tapęs kandidatu rinkimuose“, – teigė A. Juozaitis.

N. Puteikis teigė, jog Centro partijai tokia iniciatyva nepriimtina, nes viena keliamų sąlygų, anot jo, yra jungimasis su Darbo partija bei keliais savivaldos rinkimų komitetais.

„Centro partijai tai nepriimtina, nes pagrindinis akcentas tam pasiūlyme yra, kad Centro partija turi sudaryti su Darbo partija koaliciją rinkimuose į Europos Parlamentą“, – BNS teigė N. Puteikis.

„Pagal M. Puidoko siūlymą, kai jis išeis į antrą turą, iškart daryt suvažiavimą, kur visi judėjimai, „Už Druskininkus“, „Už Lazdijus“, „Už Alytų“, visi turi įstoti į Darbo partiją, ir Centro partijos nariai irgi turėtų įstoti į Darbo partiją kartu su jo judėjimu „Šeima“, ir visas junginys turėtų pasivadinti partija „Už Lietuvą ir šeimas“. Mes, Centro partija, apsvarstėme šį pasiūlymą ir nusprendėme nepritarti“, – kalbėjo jis.

Europarlamentaras V. Mazuronis BNS teigė iš principo esantis už idėją vienytis prieš „stumiamas“ Gitano Nausėdos, Ingridos Šimonytės ir Sauliaus Skvernelio kandidatūras, tik teigia, kad tai buvęs jo prieš kelis mėnesius išsakytas sumanymas.

Visgi jis tvirtino, kad pirmiausia reikia sulaukti, kurie kandidatai surinks reikalingus 20 tūkst. parašų, kokias jie pristatys detalias politines pažiūras.

„Aš manau, kad pati mintis (...) yra labai teisinga, ir jeigu pasirodys, kad tai įmanoma padaryti, kalbėsimės“, – sakė V. Mazuronis.

Su N. Puteikiu BNS susisiekti nepavyko.

M. Puidokas kartu su minimais politikais siekia kandidatuoti prezidento rinkimuose. Šiuo metu pretendentai renka parašus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS manau

AS manau portretas
Maniau,kad is Puidoko gali po keliu metu isaugti Prezidentas.Bet klydau.Su kuo susidesi tuo pats tapsi.Puidokai nuejai ne tuo keliu,o pasukai i tekeli.Tai gal tikrai parsidavei ir nori buti Rusijai lojalusPrezidentas?Bet susimovei ....

Viktoras

Viktoras portretas
Darbo partijos kandidatas į prezidentus Mindaugas Puidokas, siūlo oponentams vienytis, prisijungiant prie darbo partijos sąrašo į EP.... -Tai jis čia tas rusų kandidatas, apie kurį rašė VSD?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių