M. Majauskas pats traukiasi iš BFK pirmininko pareigų

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas antradienį pranešė, kad traukiasi iš pareigų.

„Deja, žvelgiant į šios dienos balsavimą, matyti, jog valdančioji dauguma nepalaiko mano tolesnio darbo BFK pirmininko pareigose. Todėl įvertinęs balsavimo rezultatus ir gerai apsvarstęs priėmiau sprendimą atsistatydinti iš pirmininko pareigų“, – sakė jis BNS atsiųstame komentare.

„Užtikrinsiu sklandų darbų perdavimą naujam vadovui ir linkiu sėkmės šiame nelengvame, bet prasmingame darbe“, – tvirtino jis.

Tai M. Majauskas pareiškė po antradienį žlugusios opozicijos inicijuotos nepasitikėjimo juo procedūros.

Valdančiosios daugumos atstovai neatvyko į slaptą balsavimą, jame dalyvavo 59 Seimo nariai iš opozicijos, už M. Majausko atleidimą balsavo devyni, prieš buvo 44, penki susilaikė, vienas biuletenis rastas sugadintas.

Užtikrinsiu sklandų darbų perdavimą naujam vadovui ir linkiu sėkmės šiame nelengvame, bet prasmingame darbe.

Norint atleisti pareigūną dėl nepasitikėjimo, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

„Dėkoju Seimo nariams, balsavusiems už mane. Šis balsavimas – tai viso BFK darbo įvertinimas. Per šį laiką priėmėme daug svarbių teisės aktų, tarp kurių: privalomas atlyginimų pervedimas į sąskaitas, papildomas bankų, kazino ir loterijų verslo apmokestinimas, Olimpinio komiteto finansavimo reforma, Lietuvos futbolo federacijos pertvarka ir daug kitų svarbių sprendimų“, – teigė M. Majauskas.

„Nors neišgirdau priekaištų komiteto darbui, efektyviai vadovauti BFK galima tik turint valdančios daugumos pasitikėjimą“, – tvirtino jis.

Parlamentaras antradienį Seime žurnalistams sakė norėjęs per nepasitikėjimo procedūrą išgirsti, ką jo vadovaujamas komitetas daro blogai, dalykinių argumentų, ką reikėtų daryti kitaip, kokie Vyriausybės lūkesčiai, tačiau argumentų nebuvo, nes dauguma valdančiųjų atstovų išvis nedalyvavo šioje procedūroje.

Valdantieji konservatoriai deklaravo, kad sieks M. Majauską atleisti iš BFK pirmininko pareigų, nes šis nepakluso partinei drausmei ir teikė su Vyriausybe nesuderintas iniciatyvas, susijusias su kitų metų biudžetu.

M. Majauskas praėjusią savaitę buvo pašalintas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, nes palaikė su Vyriausybe nederintą siūlymą visiems 2023-iesiems pratęsti pridėtinės vertės mokesčio lengvatą maitinimo sektoriui. Partijos prezidiumas taip pat yra pasiūlęs frakcijai deleguoti kitą BFK vadovą.

Po šių konservatorių sprendimų nepasitikėjimo procedūrą M. Majausku inicijavo per 30 opozicijos parlamentarų, jų atstovė Agnė Širinskienė neslėpė, kad tikrasis jos iniciatyvos tikslas yra ne atstatydinti BFK vadovą, o per slaptą balsavimą atskleisti, kiek parlamentarų palaiko M. Majauską.

Pagal Seimo statutą, nepavykus dėl nepasitikėjimo atleisti Seimo pareigūno, tą pačią Seimo sesiją tokia iniciatyva nebegali būti teikiama.

Pasak M. Majausko, tik laiko klausimas, kada jis bus pašalintas ir iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime.

„Niekur tikrai nesiruošiu bėgti, bet tai yra frakcijos sprendimas. (...) Neplanuoju jungtis prie jokios politinės bendruomenės, esu giliai įsitikinęs, kad atėjo metas žmonėms, nebijantiems imtis asmeninės atsakomybės, todėl planuoju dirbti nepriklausomu, savarankišku žmonių atstovu“, – teigė politikas.

Paklaustas, ar planuoja trauktis ir iš Seimo, M. Majauskas sakė konkrečius planus atskleisiąs vėliau.

„Galiu tik pasakyti tiek, kad turiu idėjų, turiu energijos, esu pasiruošęs dirbti kaip nepriklausomas savarankiškas politikas atstovaudamas žmonių interesams. (...) Apie planus pasakysiu šiek tiek vėliau“, – kalbėjo jis.

M. Majauskas Seime dirba antrą kadenciją, į pastarąją jis išrinktas pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Už 60 mln., kur Majauskas nudangino , galima pastatyti viaduką Rimkuose,ir kitaip pagerinti infrastrųktūrą keliuose į uostą. Ateityje tai grįžtų su kelis kartus didesne nauda visai Lietuvai. Biudžeto komisijos pirmininkas turi turėti sveiko mąstymo logiką. O tai šaržuojant jo paveikslą -ateina vaikelis į valdžią ir tampa panašus į tą kuris kortomis pralošė net savo žmoną.Šiuo atveju pinigai skirti pragėrimui,sakykim. Tokiam reiktų už bausmę 25 metus padirbėti kokios nors įmonės buhalteriu ir už minimumą.

Runkelių \\\\\.../////

Runkelių  \\\\\...///// portretas
mulkinimas.Tai viskas suderina,matote mes ir savus baudžiam.___e'Lygio Masiulio fenomenas,kažką dirbtinai paaukoti,bet toliau riebiai šerti,špyga taukuota.

Tikrai

Tikrai portretas
O dabar įsivaizduokim , kur atsidurtų kkonservai , jei Lietuvą , n. D. Ištiktų Ukrainos likimas !? Ogi -krūmais krūmais ir per upelį...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių