LLRA-KŠS prašo teismo atšaukti Panerių vienmandatės apygardos rezultatus

  • Teksto dydis:

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) trečiadienį pranešė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui pateikusi skundą, kuriuo prašoma pripažinti negaliojančiais Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus Panerių-Grigiškių vienmandatėje apygardoje.

Antrajame ture šioje apygardoje varžosi 29,27 surinkusi konservatorė Agnė Bilotaitė ir 11,92 proc. balsų gavusi Laisvės partijos kandidatė Rita Balčiūnienė.

Trečia šioje apygardoje liko LLRA-KŠS atstovė Renata Cytacka, surinkusi 11,22 proc. balsų.

LLRA-KŠS kartu su R. Cytacka prašo teismo sustabdyti pakartotinį balsavimą šioje apygardoje, taip pat įpareigoti Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) pateikti informaciją apie žinomus rinkimų pažeidimus.

Tuo pačiu prašoma pripažinti negaliojančiais pirmojo Seimo rinkimų turo rezultatus šioje apygardoje.

LLRA-KŠS ir Darbo partijos atstovai dėl nustatytų pažeidimų anksčiau šią savaitę prašė VRK anuliuoti rezultatus Panerių-Grigiškių apygardoje ir perskaičiuoti balsus visoje Lietuvoje.

Politikų teigimu, abejonių kelia išduotų bei balsadėžėse rastų biuletenių, taip pat neantspauduotų, didelis negaliojančių biuletenių skaičius ir tai, jog reitingavimo balai keliuose biuleteniuose įrašyti tuo pačiu šratinuku, vienoda rašysena.

Pastarąjį atvejį VRK prašo ištirti teisėsaugos.

Sekmadienį perskaičiavus balsus Panerių-Grigiškių apygardos Trakų Vokės apylinkėje nustatyta, kad maždaug dešimtadalis visų balsų buvo neįskaičiuoti ar įskaičiuoti netinkamai, kitose apylinkėse esminių pažeidimų nepastebėta. Dėl netinkamo darbo užtikrinant faktiškai teisingus rinkimų protokolus VRK atleido šios apygardos rinkimų komisijos pirmininką.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Reiktu reiktu perbalsuot .labai jau daug padirbtu

Geda LLRA

Geda LLRA portretas
reikia oriai moketi pralaimeti... tamosiuko ego negali istverti, kad be jo seime nirekas nusimines nebus :D Lietuvai bus tik geriau, o ne blogiau :D Pralaimejai - von! o ne ramune zaist - noriu nenoriu, atsistatydinsiu - neatsistatydinsiu... vaiku darzelis... GEDA

Padorioje valstybėje

Padorioje valstybėje portretas
tik iškilus abejonėms dėl nesažiningo ar abejotino teisingumo balsavimo TUOJ PAT BŪTŲ VISKAS DAROMA IŠ NAUJO. Arba bent jau kruopščiai ištiriamas visas balsavimo procesas. Bet kad pas maus jau blogiau kaip Baltarusijoj tai ko norėt..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių