Lietuvos žaliųjų partijos pirmininke perrinkta I. Budraitė

  • Teksto dydis:

Lietuvos žaliųjų partija šeštadienį suvažiavime Europos parke Vilniaus rajone partijos pirmininke perrinko Ievą Budraitę bei patvirtino aštuonis kandidatus į savivaldybių meras bei 12 kandidatų sąrašų.

„Profesionalios, o ne butaforinės ar epizodinės žaliosios politikos poreikį mums diktuoja ne tik ES Žaliojo kurso reguliacijos, bet ir gyventojų lūkesčiai gyventi sveikesnėje aplinkoje bei objektyvūs duomenys“, – partijos pranešime sakė 29-erių viešosios politikos analitikė bei aplinkosaugos projektų iniciatorė I. Budraitė.

„Esama padėtis žaliųjų netenkina, todėl esame pasiruošę tęsti partijos veiklą siūlydami savo kompetenciją efektyvesniems sprendimams diegti“ – teigė ji.

Žalieji patvirtino kelsiantys sąrašus ne mažiau kaip 12-koje savivaldybių ir atskleidė aštuonių kandidatų į merus pavardes. Partijos patvirtinimas suteiktas Vilniaus miesto mero pozicijos sieksiančiam atsinaujinančios energetikos ekspertui Remigijui Lapinskui, Klaipėdos miesto mero – teisininkui Arvydui Ekčiui, Panevėžio miesto – ilgametei politikei, vietos savivaldos tarybos narei Gemai Umbrasienei.

Utenos rajone į merus bus keliamas vietos savivaldos tarybos narys Sigitas Mecelica, Ignalinos rajone – teisininko Vaidoto Židanavičiaus kandidatūra, Molėtų rajone – ekonomisto Ginto Umbraso, Kaišiadorių rajone – teisininko, vietos savivaldos tarybos nario Virginijaus Ceslevičiaus, Kelmės rajone – Gyvūnų mylėtojų asociacijos vadovės Linos Samulytės kandidatūros.

Žalieji išrinko ir penkis partijos vicepirmininkus. Jais tapo Remigijus Lapinskas, neetatinis aplinkosaugos ekspertas, partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Laurynas Okockis, partijos Panevėžio skyriaus pirmininkė Gema Umbrasienė, aplinkos duomenų analitikas Svajūnas Plungė ir politikos mokslų absolventas, partijos Kauno m. sk. pirmininkas Martynas Petraitis. Partijos Tarybai vadovaus teisės profesorius Vytautas Nekrošius.

Lietuvos žaliųjų partija šiuo metu yra atstovaujama Panevėžio miesto, Kaišiadorių, Kėdainių, Molėtų ir Utenos rajonuose. Radviliškio rajone pernai buvo išrinktas pirmasis partijai atstovaujantis meras.

Nauji savivaldos rinkimai vyks 2023 metų kovo 5 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

plet jūs man paaiškinkit

plet jūs man paaiškinkit portretas
iš kur tie klonai randasi, pažiūrėkit tarybinių laikų, o dar geriau stalino laikų nuotraukas, ten komsomolkos tokios pat šmarės irgi taip pat žiūri į toli, tipo dūros kažką supranta šiam gyvenime, o ta dūra senoj nuotraukoj, nes naujoj dar baisesnė atrodo ant akinių plastikini langą užvilko

nu ir ka

nu ir ka portretas
pakeis tuščia vieta perrinkta į tuščia vieta?

4

4 portretas
I suvirintoja panaši
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių