Lietuvos vadovai pasveikino Slovėniją Valstybės dienos proga

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė pasveikino Slovėnijos prezidentą Borutą Pahorą ir šalies žmones Valstybės dienos proga.

Prezidentas ypač įvertino draugiškus dvišalius santykius, abipuse pagarba grįstą Lietuvos ir Slovėnijos bendradarbiavimą tarptautiniu lygiu ir bendrus žingsnius siekiant veiksmingos Europos Sąjungos plėtros politikos.

„Džiaugiuosi, kad Slovėnijos pirmininkavimo Europos Sąjungai metu pernai gruodį įvykusiame Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės šalių vadovų susitikime sutarėme dėl bendros veiklos principų ir planų ateičiai. Globalių iššūkių, o ypač Rusijos karo Ukrainoje kontekste turime būti vieningi ir solidarūs, suteikdami visokeriopą paramą Ukrainai kovoje su agresoriumi ir jos kelyje link narystės Europos Sąjungoje. Viso demokratinio pasaulio susitelkimas šiuo metu nepaprastai svarbus Ukrainos žmonėms, kovojantiems už savo šalies laisvę ir mūsų, visų europiečių, saugumą“, – rašoma prezidento sveikinime.

Šalies vadovas pažymėjo, kad kaip Šiaurės Atlanto sutarties sąjungininkės abi šalys turi stiprinti savo gynybą, ypač skiriant dėmesį rytiniam NATO flangui, o artėjančiame NATO viršūnių susitikime Madride Aljansui bus puiki proga pademonstruoti ryžtą, stiprybę ir vienybę.

Prezidentas palinkėjo Slovėnijos prezidentui ir visiems Slovėnijos gyventojams visokeriopos sėkmės ir šalies klestėjimo.

„Labai vertinu draugystę ir artimą mūsų šalių bendradarbiavimą Europos Sąjungoje, NATO ir kitose tarptautinėse organizacijose, o taip pat Jūsų šalies indėlį į NATO Priešakinių pajėgų batalioną Baltijos šalyse. Neturiu abejonių, kad mūsų valstybės ir toliau dirbs kartu, stiprindamos mūsų bendradarbiavimą ir daugystę“, – sakoma premjerės I. Šimonytės sveikinime, adresuotame Slovėnijos premjerui Robertui Golobui.

Vyriausybės vadovė pažymėjo svarbą ir toliau tęsti vieningą Ukrainos palaikymą bei stiprinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, siekiant tvarios taikos ir agresorių akivaizdoje tvirtos Europos.

Ministrė pirmininkė palinkėjo Valstybingumo dieną švenčiantiems Slovėnijos žmonėms gerovės ir klestėjimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvos \\\\\.../////

Lietuvos  \\\\\...///// portretas
Brežnevas:-pasveikino,pritarė,medaliuką prisegė,ataskaitą kitų rašytą paskaitė,su savo ponia pasidemonstravo irrrrrrrr daugiau niekooooooooo.____A,dar lainzborgą prezidentu išvadino.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių