Eurokomisaras V. Sinkevičius bus atsakingas už klimato kaitą?

  • Teksto dydis:

Lietuvos deleguojamam naujajam Europos Komisijos (EK) nariui gali tekti atsakomybė už aplinkosaugą, klimato kaitą, taršos mažinimą, rašo „Verslo žinios“.

Pasak jų, duodamas interviu VŽ to nepaneigė kandidatas į eurokomisarus Virginijus Sinkevičius.

„Galimybių yra įvairių, taip pat ir ši. Bet jokie sprendimai dar nepriimti. Jų tikimės po vienos kitos savaitės. Leiskime EK pirmininkei apsispręsti ir pačiai paskelbti, kokius portfelius kuriems eurokomisarams ji atiduotų“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministras V. Sinkevičius.

BNS primena, kad V. Sinkevičius praėjusį trečiadienį dar kartą susitiko su būsimąja EK vadove Ursula von der Leyen (Ursula fon der Lajen) ir teigė, kad jo atsakomybės sritis gali paaiškėti rugsėjį.

Politikas tvirtino su U. von der Leyen aptaręs būsimus darbus klimato kaitos ir skaitmenizacijos srityse.

Vyriausybei prieš savaitę patvirtinus 28-erių V. Sinkevičiaus kandidatūrą, Lietuva oficialiai baigė pretendento į eurokomisarus atrankos procedūrą.

Nauja Komisija formuojama po gegužę vykusių Europos Parlamento rinkimų, ji pradės darbą lapkritį. Kandidatams į eurokomisarus dar turės pritarti Europos Parlamentas.

Kadenciją baigiančioje Komisijoje dirba už sveikatą ir maisto saugą atsakingas komisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

Savo ruožtu už klimato politiką ir energetiką šiuo metu atsakingas Miguelis Ariasas Canete (Migelis Ariasas Kanjetė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu ką jis ištaisys su klimatu. Aišku kad nieko. Gamta yra stipresnė už žmogų. Tik pinigai bus be reikalo mėtomi. Šioj žemėj šalyje nėra nei vieno kas galėtų gamta reguliuoti. Gamta mus valdo o ne mes. Mes tik galim švarą palaikyt ir gaisro miškuose nesukeltų. Daugiau tai nieko.

užtenka

užtenka portretas
, kad būtų atsakingas už lietų Sacharoje. Už klimato kaitą jam jau bus per sunku.

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Iškart bus daug klausimų - kaip ten su miškų plynais kirtimais, skverais ir parkais Lietuvos miestuose, oro tarša prie Seimo - už 20 000Eur./mėn. - reikės padirbėti!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių