Lietuvoje lankosi NATO ypač greito reagavimo pajėgų atstovai

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Lietuvoje lankosi NATO ypač greito reagavimo pajėgų atstovai.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad trečiadienį svečiai susitiko su tarptautinio NATO štabo Vilniuje, Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės vienetų atstovais.

NATO pajėgų integravimo vieneto vado pulkininko Jacobo Larseno (Jakobo Larseno) teigimu, tokie vizitai yra labai svarbūs užtikrinant nepertraukiamą veiksmų tarp NATO pajėgų ir Lietuvos koordinavimą.

Priešakinis NATO ypač greito reagavimo pajėgų batalionas, kuris yra dislokuotas šiaurės Ispanijoje, šiuo metu dalyvauja tarptautinėse pratybose Lenkijoje „Brilliant Jump 16“.

Šiais metais budinčioms NATO ypač greito reagavimo pajėgoms vadovauja Ispanija. Jei būtų aktyvuotos šios pajėgos jų perdislokavimui vadovautų būtent ši šalis, o daugiausiai tai koordinuotų vienas iš šešių šiuo metu jau įsteigtų NATO pajėgų integravimo vienetų, veikiančių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Rumunijoje ir Bulgarijoje.

NATO ypač greito reagavimo pajėgoms vadovaujanti ir šioms pajėgoms priskirtos valstybės keičiasi kiekvienais metais. Šias pajėgas sudaro keli tūkstančiai karių ir jos yra greičiausiai perdislokuojamos visame Aljanse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julijona Laima

Julijona  Laima portretas
Zinai tu prosovietinis BALVONE, KUR BIJAI PASIRASYTI, TIK SUGEBI "VON" IR "PIRDZIAI", O AS TAU SAKAU B A I L Y, TU VON IS LIETUVOS GANA MUMS LIETUVOJ PRISIULIOJO SOVIETINIAI PRISMIRDE PIRDZIAI, MES JU IRGI NEBUVOM KVIETE, O JIE SAKO MUS KAZKZDA "ISVADAVO" BET PAMIRSO ISEITI niekada jie butu nelaimeje karo jei ne amerikoniska tusonka, kuria kvailiai amerikonai sukiso i rusu ubagu gerkles, o tai butu badu isstipe ir jokios pergales, ka tada ciulbetumet, bulviu lupenas esdami tinginiai Ir lietuvos lasiniu ant medziu auganciu ieskojot nedatiopos Neisivaizdavot kaip galima uzsiauginti tuos lasinius namie FUI PASMIRO STRIBYNU, NET VEMT VERCIA NUO TO BOLSEVIKINIO TVAIKO

Rambo

Rambo portretas
Vatiniai sirsta... :) Girdejau naftos kainos vel kris... :D

greito regavimo pirdziai

greito  regavimo  pirdziai portretas
janky go home
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių