Lietuva atšaukia gynybos atašė Rusijoje

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerija antradienį pranešė atšaukianti gynybos atašė Rusijoje Saulių Pikturną dėl jo santuokos su Rusijos aneksuoto Krymo gyventoja.

„Sprendimas dėl jo atšaukimo buvo priimtas pagal jo paties prašymą atsižvelgus į pasikeitusias jo šeimynines aplinkybes“, – pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas antradienį Seime žurnalistams sakė, kad dėl S.Pikturnos kreiptasi į karinę žvalgybą - Antrąjį operatyvinių tarnybų departamentą - išsiaiškinti visas aplinkybes.

„Viską dabar išsiaiškinsime, dabar turime jį Lietuvoje, pasitikslinsime detales. Kol kas nenorėčiau nieko vertinti, nes pirminė informacija labai skirtinga“, – teigė J.Olekas.

Anot jo, kai S.Pikturna buvo siunčiamas dirbti į Rusiją, jis buvo vedęs lietuvę.

Ministro atstovas spaudai Vaidotas Linkus BNS informavo, kad J.Olekas įsakymą dėl S.Pikturnos skyrimo pasirašė liepos 18 dieną, jis pareigas pradėjo eiti rugpjūčio 1 dieną. S.Pikturna Krymo gyventoją vedė rugpjūčio 18 dieną, o ministeriją apie tai informavo rugpjūčio 26 dieną. Karininkas konsultacijoms atšauktas rugsėjo 13 dieną.

Ministerijos pranešime spaudai nurodoma, kad sprendimas atšaukti atašė suderintas su Lietuvos užsienio reikalų ministerija, apie jį informuota Rusijos ambasada Lietuvoje.

„Plk. S.Pikturna yra perkeliamas į Krašto apsaugos ministerijos rezervą. Netrukus bus pradėtas naujojo gynybos atašė atrankos ir skyrimo procesas“, – nurodė ministerija.

Naujienų portalo delfi.lt teigimu, rugpjūtį gynybos atašė paskirtas S.Pikturna neseniai vedė Rusijos pilietę iš Krymo, ji turėjo ukrainietišką pasą, o vėliau įsigijo ir rusišką asmens dokumentą.

Anot portalo, tvarkydamas dokumentus Lietuvoje S. Pikturna informavo, kad žmona yra ukrainietė ir pridavė ukrainietišką O. S. pasą. Tačiau jau nuvykęs į Maskvą ir pradėjęs tvarkyti vizų reikalus karininkas pasakojo kitą istoriją: esą jo žmonai vizos nereikia, nes ji yra Rusijos pilietė iš Krymo ir turi rusišką pasą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai gal ir Andriukaitį reikia iš Briuselio atšaukt?

NA NA

NA   NA portretas
tai kas dabar užverbavo _____išeina trigubas agentas ,,,sėkmės, kas daugiau moka tas ir muziką užsako ,,,,,

Jurgis

Jurgis portretas
Išvyko vedęs lietuvę o parvyko su ruse. Koks kitas gynybos atašė parlėks namo su kitataute ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių