Liberalų sąjūdžio valdyba spręs, ar kelti kandidatą prezidento rinkimuose

Antradienio vakarą posėdžiausianti Liberalų sąjūdžio valdyba spręs, ar dalyvauti prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose.

„Darbotvarkė iš anksto aptarta: dėl dalyvavimo prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose. Formaliai tuos sprendimus pagal įstatus turi priimti partijos taryba, bet teikimą tarybai turi pateikti partijos valdyba. Tai rytoj valdyba ir priims sprendimus“, – Eltai teigė partijos vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas.

E. Gentvilas jau anksčiau yra sakęs, kad partijoje tvyro abejonės dėl to, ar kelti savo kandidatą į prezidentus. Todėl politikas akcentuoja, kad šio Liberalų sąjūdžio valdybos posėdžio esminis tikslas ir bus dėl to apsispręsti.

„Jeigu dalyvaujame, tai pradedame svarstyti kandidatūras ir sprendimas kaip ir aiškus – Viktorija Čmilytė-Nielsen. Jeigu priimame sprendimą nedalyvauti, tai tuo ir baigiasi procedūra. Tada perduodame tokią poziciją partijos tarybai“, – sakė jis.

ELTA primena, kad pastarąja savaitę Apeliacinis teismas „MG Baltic“ byloje Liberalų sąjūdžiui skyrė i 376,6 tūkst. eurų siekiančią baudą, todėl viešoje erdvėje pradėta abejoti, ar partija turės užtektinai resursų sudalyvauti ir ateinančiais metais vykstančiuose Seimo, prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose paskelbė 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi 3 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir aktyvistas Antanas Kandrotas.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
čia ta čmil kuri ruošiasi kandidatuoti į prezidentus, man atrodo kad greičiausiai bus sukandidatuota su visa šutve į istorijos šiukšlyną

skaitytoja

skaitytoja portretas
ar dar drįsta kelti kandidatą iš savo kišininkų partijos

sukciu aferistu ,vagiu, korumpuotu kysininku vadove

sukciu aferistu ,vagiu, korumpuotu kysininku vadove portretas
vyt velniop is Seimo ir aplamai is politikos ....naxren, lai eina saskem lost//....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių