Lenkijos prezidentas apdovanos S. Skvernelį ordinu už nuopelnus

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį vyksta į Lenkiją, kur šalies prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) jam įteiks valstybės apdovanojimą.

S. Skverneliui skirtas ordino „Už nuopelnus Lenkijos Respublikai“ Didysis kryžius. Lietuvos Vyriausybės vadovas apdovanojamas už indėlį stiprinant abiejų šalių dialogą.

Tokį apdovanojimą pernai yra gavęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Lenkijoje S. Skvernelis su šios šalies prezidentu ir premjeru aptars priemones stiprinti atsparumą istorijos iškraipymui, dvišalius santykius, bendrus vykdomus projektus, galimą antrą COVID-19 bangą.

„Tai labai reikšmingas dvišalių santykių plėtrą per pastaruosius metus liudijantis vizitas, ir čia nemenkas abiejų valstybių vyriausybių indėlis. Susitikimuose su Lenkijos valstybės vadovais bus aptarta bendra pozicija dėl istorinės atminties ir priemonės, stiprinančios atsparumą istorijos iškraipymams“, – Vyriausybės pranešime cituojamas S. Skvernelis.

Tai labai reikšmingas dvišalių santykių plėtrą per pastaruosius metus liudijantis vizitas, ir čia nemenkas abiejų valstybių vyriausybių indėlis.

Baltijos šalys ir Lenkija pastaraisiais metais nuolat reiškia susirūpinimą, kad Rusija ėmė menkinti Sovietų Sąjungos ir nacistinės Vokietijos paktą, kuris paskatino Antrąjį pasaulinį karą. Protestuodami Lietuvos ir Lenkijos prezidentai atsisakė dalyvauti Aušvico koncentracijos stovyklos išlaisvinimo minėjime Izraelyje, kur Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pasiūlyta sakyti vieną iš svarbiausių kalbų.

Rusijos parlamente registruota iniciatyva atšaukti prieš tris dešimtmečius priimtą Molotovo-Ribentropo pakto pasmerkimą.

Pasak Vyriausybės pranešimo, per susitikimus didelis dėmesys bus skiriamas vykdomiems europinės reikšmės infrastruktūros projektams: „Via Baltica“, „Rail Baltica“, „Harmony Link“ ir kitiems.

„Darbotvarkės akiratyje  – Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo planas atsakant  į COVID-19 ir siekiant išlaikyti regiono konkurencingumą. Taip pat numatome aptarti saugumo ir gynybos klausimus, pabrėžiant transatlantinių ir santykių su JAV svarbą, kitus bendrus projektus“, – sakė Lietuvos premjeras.

Trečiadienį S. Skvernelis dalyvaus Žalgirio mūšio metinių minėjimo renginyje Griunvalde. Į jį taip pat atvyks prezidentas Gitanas Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

#

# portretas
Už nuopelnus Lenkijai. Tuo viskas pasakyta....

neveltui mentas skvernas

neveltui mentas skvernas portretas
Labai gerai, dabar lenkiska desra bus dar pigesne...

Taigi

Taigi portretas
Lansberginiams susuko vidurius , kad Landsbergiui neįteikė , matosi kas nusipelnė , mažiau lokit , o daugiau dirbkit ir būsit įverti .
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių