L. Linkevičius smerkia išpuolį prieš pavadinimą rusų kalba

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius smerkia chuliganizmo išpuolį Vilniuje, kai sekmadienį sostinėje,  Rusų gatvėje, inauguruota gatvės pavadinimo lentelė rusų kalba tą pačią dieną buvo uždažyta ir sugadinta.

L. Linkevičius tikisi, kad bus atliktas tyrimas, o kaltieji bus nubausti. Pasak ministro, tikrasis patriotizmas turėtų pirmiausia sietis su pakantumu ir tolerancija, o Lietuva, ir ypač Vilnius, šimtmečiais garsėjo kaip tautų ir religijų laisvės vieta.

Minint Europos kalbų dieną, Varšuvos gatvės pradžioje prieš Rasų kapines, gatvės pavadinimo lentelė atidengta ir lenkų kalba.

Šiuo metu pavadinimai kitomis kalbomis yra dar dviejose sostinės vietose: Islandijos gatvėje – islandų kalba bei Vašingtono aikštėje – anglų kalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BillyIdiop

BillyIdiop portretas
wh0cd4719610 [url=http://avodart365.us.com/]generic avodart[/url] [url=http://antabuse3.us/]travel to canada can i buy antabuse there[/url] [url=http://prednisone365.us.com/]prednisone[/url] [url=http://buyanafranilonline.us.com/]Buy Anafranil[/url] [url=http://amitriptyline247.us.org/]amitriptylin online[/url]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių