L. Linkevičius: pandemijai įveikti reikalingas efektyvus daugiašališkumas

  • Teksto dydis:

Laikinai einantis užsienio reikalų ministro pareigas Linas Linkevičius nuotoliniuose Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos specialiosios sesijos dėl atsako į COVID-19 debatuose dar kartą patvirtino Lietuvos įsipareigojimą daugiašališkumui.

L. Linkevičius kalbėjo apie tai, kad pandemijos padariniai paliečia ne tik sveikatos sektorių, bet ir kitas sritis – žmogaus teisių, ypač moterų ir mergaičių, apsaugą, skaitmenizavimą, dezinformaciją. L.e. p. ministras pabrėžė, kad, įveikus pandemiją, turėsime daugiau dėmesio skirti sveikatos sistemų atsparumo stiprinimui, darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimui.

„Pandemijos krizė daro įtaką žmogaus teisių apsaugai. Tyrimai parodė, kad moteris ir mergaites ši situacija paveikia neproporcingai, ypač dėl smurto artimoje aplinkoje. Šiuo metu minime 16 aktyvizmo dienų prieš smurtą prieš moteris, todėl tai tinkamas laikas imtis veiksmų ir integruoti žmogaus teisių apsaugos strategijas į atsigavimo po pandemijos planus“, – sakė L. Linkevičius.

Gruodžio 3–4 dienomis vykusiuose (JT) Generalinės Asamblėjos specialiosios sesijos debatuose pagrindinis dėmesys buvo skirtas aptarti iššūkius, su kuriais susiduria valstybės pandemijos metu, ir kartu ieškoti sprendimų, kaip pasaulis turėtų atsigauti po pandemijos, dėmesį skiriant darnumo ir tvarumo principams.

JT Generalinės Asamblėjos specialioji sesija dėl atsako į COVID-19 rengiama Neprisijungusių valstybių aljansui (angl. Non-Aligned Movement) pirmininkaujančio Azerbaidžano iniciatyva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aisk.

Aisk. portretas
Viskas tau Linkevičiau,nuo viruso nepasveiksi.Matau kad tau galas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių