L. Linkevičius: A. Lukašenkos pareiškimai apie sienos uždarymą – neadekvatūs

Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos pareiškimai apie sienos uždarymą ir stiprinamą apsaugą yra neadekvatūs, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Tų pareiškimų būta ir iki šiol – apie krovinių nukreipimą į kitus uostus, paskui buvo korekcija, kad jeigu Rusija pasiūlys tokias pačias sąlygas ir panašiai. Tai aš manau dabar irgi reikėtų palūkėti, ką tai reiškia, ar tai reiškia sienų uždarymą kroviniams, ar žmonėms, ar dar kažką“, – LRT penktadienio rytą sakė ministras.

Jis įspėjo, kad kaimyninės šalies ekonomikai esant „ant bankroto ribos“ visi panašūs žingsniai turėtų būti daromi pamatuotai ir atsakingai, nes gali atsigręžti prieš juos pačius.

L. Linkevičiui, tuo tarpu, nerimą kelia pareiškimai apie kariuomenės perkėlimą prie sienų.

Tai yra neadekvatus neadekvataus žmogaus reagavimas į situaciją.

„Buvo pareiškimų, kad pusė kariuomenės mesta saugoti Vakarų sieną, atrodytų, kad čia kažkas gresia, kažkas puls. Tai yra neadekvatus neadekvataus žmogaus reagavimas į situaciją“, – sakė ministras.

A. Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad Baltarusija uždaro sieną su Vakarais, pirmiausia su Lietuva ir Lenkija, ir stiprina valstybinės sienos su Ukraina apsaugą bei sakė siunčiantis „pusę kariuomenės“ stiprinti vakarinių sienų apsaugą.

Lietuvos pasieniečių vadas Rustamas Liubajevas BNS penktadienio rytą sakė, kad eismas per sieną su Baltarusija tebevyksta įprastai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
TU MUSU TARAKONAS TAPAI NEADEKVATUS PIKSTI KAD TAUTA TAVE IŠSPJOVĖ

Visiškai neadekvačiam tautos degradui draugui KUILIUI

Visiškai neadekvačiam tautos degradui draugui KUILIUI portretas
liaudiesmenas taškas livejournal taškas com

Tarakonas tapo neadekvatus

Tarakonas tapo neadekvatus portretas
Moterys pavaišino dichlofosu.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių