L. Linkevičius JT Saugumo Taryboje ragino aktyviau spręsti konfliktą Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje kvietė tarptautinę bendruomenę aktyviau spręsti karinį konfliktą Ukrainoje ir raginti Rusiją vykdyti savo įsipareigojimus.

„Šiuo metu Minsko susitarimams nėra alternatyvos, tačiau jų įgyvendinimas priklauso nuo Rusijos apsisprendimo nutraukti agresiją prieš Ukrainą, atitraukti savo karius, sustabdyti ginkluotės ir karinės technikos tiekimą į konflikto zoną bei nutraukti paramą separatistams", - Niujorke, JT Saugumo Tarybos posėdyje kalbėjo ministras L.Linkevičius.

Užsienio reikalų ministerija pranešime nurodo, jog ministras dar kartą tarptautinei bendruomenei pabrėžė, kad Rusija yra konflikto Ukrainoje šalis ir yra tiesiogiai atsakinga už konflikto eskalavimą, priminė būtinybę laikytis tinkamo Minsko susitarimuose užfiksuoto šalių įsipareigojimų įgyvendinimo eiliškumo.

L.Linkevičius taip pat pakvietė imtis veiksmingesnių priemonių stabdant agresiją ir teikiant būtiniausią humanitarinę paramą dėl konflikto nukentėjusiems žmonėms. Lietuvos užsienio politikos vadovas užsiminė apie būtinybę siųsti tarptautinės bendruomenės stebėtojus į Rusijos remiamų separatistų kontroliuojamą Rytų Ukrainą, kur kitąmet ketinami rengti vietos savivaldos rinkimai, bei neleisti pasikartoti „vadinamojo Krymo referendumo farsui“. Jis atkreipė dėmesį į čia vykstančius žmogaus teisių pažeidimus, neteisėtus žmonių sulaikymus, kitaminčių persekiojimus, ar net sulaikymus ir žudymus.

JT Saugumo Tarybos posėdyje padėtį Ukrainoje pristatė JT Generalinio Sekretoriaus pavaduotojas Janas Elliasonas, JT Generalinio Sekretoriaus pavaduotojas žmogaus teisių klausimais Ivanas Šimonovičius, JT ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos ( ESBO) atstovai. Posėdyje taip pat dalyvavo Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas.

Lietuva JT Saugumo Tarybos nenuolatine nare išrinkta 2014-2015 metų laikotarpiui.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusJTSaugumo tarybakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

d

d portretas
vajetus . vajetus

as

as portretas
juk sovietiniais laikais politrukas buvo..kas tai supranta nekyla neaiskumo.

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Minsko susitarimai, Minsko susitarimai... nenustoja kudakuoti Lietuvos uzsienio politika,kuri yra Putino politikos israiska ir rezultatas, kai aiskiausiai yra 1994m BUDAPESTO memorandumas, kuriame Rusija, Anglija ir JAV GARANTAVO Ukrainos teritorini vientisuma uz atominio ginklo atsisakyma! Tai jei negalioja Budapesto memorandumas, tai kodel turi galioti kazkoks Minsko susitarimas, kuris is esmes PAZEIDZIA Budapesto memoranduma! Rusija privalo isvesti savo kariauna is okupuotu teritoriju, jei nori bendrauti su pasauliu. Gi Lietuvos uzsienio politika tik ir kudakuoja Putino politika, tarnauja putinui issijuose. Ukrainos isdavikai!, o gieda ezopine kalba apie Ukrainos palaikyma. Turi buti realizuotas Budapesto memorandumas ir jokios kitos politikos. Kitaip skatinate agresoriu ginkluotis ir pulti! Ka, praradote atminti, sveika prota ar esate putino kgb infiltruoti i Europa?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių