L. Linkevičius: į Baltarusiją nuvykęs R. Paksas neatstovauja Lietuvai

Su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka susitikęs europarlamentaras Rolandas Paksas neatstovauja Lietuvai, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Jis atstovauja sau ir dar, kaip sako, kažkam, bet norėčiau atkreipti dėmesį, kad jis tikrai neatstovauja Lietuvai, neatstovauja mūsų institucijoms ir mūsų politikai“, – BNS penktadienį sakė ministras.

Jis tvirtino, kad politikas savo veiksmų su ministerija nederino.

R. Paksas Minske ketvirtadienį susitiko su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka, taip pat energetikos ministru Viktoru Karankevičiumi ir sako aptaręs Astravo elektrinės saugumo, galimo Karaliaučiaus ir Lietuvos regiono demilitarizavimo klausimus. Pernai gruodį jis Maskvoje buvo susitikęs su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Jis atstovauja sau ir dar, kaip sako, kažkam, bet norėčiau atkreipti dėmesį, kad jis tikrai neatstovauja Lietuvai, neatstovauja mūsų institucijoms ir mūsų politikai.

L. Linkevičius atkreipė dėmesį į tai, kad R. Paksas Europos Parlamente yra euroskeptiškos frakcijos seniūno Nigelo Farage'o (Naidželo Faradžo) pavaduotojas.

„O apie Farage'o sąsajas tiek su Rusija, tiek su kai kuriomis kitomis politinėmis jėgomis girdime jau kurį laiką“, – kalbėjo užsienio reikalų ministras.

R. Paksas Minske sakė pristatęs idėją į Astravo jėgainę kviestis tarptautinius atominės energetikos saugumo ekspertus iš Japonijos, burti bendrą ekspertų grupę ir išgirdęs A. Lukašenkos pritarimą.

Europos Parlamento narys tvirtino, kad jo netenkina dabartinė Lietuvos politinio elito laikysena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuolis

Šaunuolis portretas
Paksas, daugiau tokių

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
ĮDOMU,PASVAJOKIM.JAI SUGRĮŽTU DABAR NACISTAI, IR TAPTU VALDŽIOJE,KOMSOMOLCAS SKUBIAI PRISIEKTU IR JIEMS.MANO NUOMONĖ.

Idomu

Idomu portretas
Koks jausmas buti URM vadu ir aplink savo šali netureti draugu:)
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių