L. Linkevičius: EK pirmininko vizitas Rusijoje interpretuojamas valdžios naudai

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos (EK) pirmininko Jeano Claude'o Junckerio (Žano Klodo Junkerio) vizitas į Rusiją šioje šalyje interpretuojamas valdžios naudai, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

  „Po EK vadovo J.C.Junckerio vizito Peterburge peržvelgiau Rusijos spaudą, kur kalbama apie Rusijos diplomatijos pergalę – dar negalutinę, kadangi sankcijos dar galioja, tačiau apie sustiprėjusias sankcijų oponentų gretas ir panašius samprotavimus. Nežinau, ar čia ta žinia, kuri šiandien turėtų būti, ir nežinau, kas yra deeskalacija. Jeigu mes užsidėsime rožinius akinius ir nevadinsime daiktų tikrais vardais, ar tikrai tai bus teisingas kelias? Tai kas yra solidumas – ar vadovautis iliuzijomis, ar vis dėlto vertinti situaciją, kokia ji yra iš tikrųjų“, – žurnalistams Vilniuje penktadienį sakė ministras.

Anot jo, J.C.Junckerio Rusijoje išsakyta pozicija „sukuria ne tas žinias, kurių norėtume, todėl susitikimai vardan susitikimų, kaip dūmų uždanga tęsiant toliau praktikoje tą politiką, kuri ne visada pasiteisina, tai vargu ar tas kelias, kuriuo turėtume eiti“.

„Tik vertinant situaciją, kokia jinai yra iš tikrųjų, galima nusiųsti aiškią žinią. Ne kartą esame įsitikinę, kad jei žinia yra neaiški arba kokia nors per silpna, ji priimama kaip silpnumo požymis, ir ta politika tęsiasi. Čia galime turbūt ilgai ginčytis tuo klausimu ir, matyt, tą ir darysime, ką ir iki šiol darėme“, – sakė L.Linkevičius.

Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas savo ruožtu BNS penktadienį sakė, kad J.C.Junckeris per vizitą priminė Rusijos įsipareigojimus pasirašant Minsko susitarimus.

„Europos Komisijos prezidentas čia atvyko perduoti aiškią nuomonę, kurią jis išsakė savo kalboje būtent Rusijos ir tarptautinio verslo bei politikos elito atstovams. Jis apie daug ką kalbėjo: kalbėjo, kad reikia palaikyti dialogą ir įtampos metu, bet sankcijos bus atšauktos tada, kai bus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai“, – tvirtino V.Ušackas.

Anot jo, ES ir Rusijos santykiai tebėra pakirsti Rusijos veiksmų: Krymo aneksijos ir destabilizacijos Ukrainoje, tačiau santykiai su Rusija nesibaigia tik Ukrainos reikalais.

Tuo metu per J.C.Junckerio susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, anot V.Ušacko, įvyko „dalykiškas ir konstruktyvus pokalbis“.

„Jie sutarė toliau palaikyti ryšį“, -– teigė ambasadorius.

J.C.Junkerio vizitą į Rusiją šią savaitę gynė ir eurokomisaras Vytenis Andriukaitis.

„Diskusijos yra vienintelis tiesus ir teisingas kelias bet kurioms krizėms išspręsti, bet kurioms pozicijoms pristatyti, bet kurioms nuomonėms išsakyti, mėginti ieškoti būdų spręsti problemas“, – Žinių radijuje ketvirtadienį pabrėžė eurokomisaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Linkeviciau, nors ir galas kadencijos . Pradek rupintis Lietuvos reikalais. Tavo nuomone globaliais uzsienio reikalais niekam nerupi. Nei Briuselyje ,nei JAV. Is Tavo nuolatinio susirupinimo ivairiais klausimais visa Europa juokiasi. Nebuk juokdariu.Geriausia darba padarytum, jei pats atsistatydink. Nesvajok apie ateityje auksta posta. Niekas uz tave nebalsuos. Tu jau esi politinis lavonas-juokdarys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių