L. Kukuraitis: socialines problemas galėtų įveikti tik visa Vyriausybė

Naujasis Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovas Linas Kukuraitis neslėpė, kad atsakomybė keisti situaciją, kurioje yra mūsų visuomenė, yra didelė, nes pokyčiai nebus lengvi. Jo teigimu, socialinė atskirtis formavosi daug metų.

Ministras mano, kad visos Vyriausybės darbas galėtų padėti įveikti tam tikras socialines problemas. Vienas klausimų, kuris bus prioritetinis naujajam ministrui, – šeimų saugumas. L. Kukuraitis teigia, kad pajamų nelygybę padėtų įveikti darbuotojų atstovaujamosios galios stiprinimas, o bendruomeninė pagalba galėtų prisidėti mažinant socialinę atskirtį.

Atrodo, kad metai iš metų dariau tuos pačius dalykus, auginau vaikus (...), ir staiga premjeras pasiūlė tapti ministru. Tas žinomumas užplūdo, ir atnešė daug įvertinimų, tarp jų – „Veido“ nominaciją.

Žurnalas „Veidas“ naująjį Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovą išrinko Metų žmogumi. Toks dėmesys vos pradėjusiam darbą vyriausybėje L. Kukuraičiui malonus, bet atsakomybė, kaip jis pats sako, – didelė. Ministras kuklinosi, kad nesijaučia vertas titulo, ir jis jį perduotų velioniui Leonidui Donskiui.

„Atrodo, kad metai iš metų dariau tuos pačius dalykus, auginau vaikus (...), ir staiga premjeras pasiūlė tapti ministru. Tas žinomumas užplūdo, ir atnešė daug įvertinimų, tarp jų – „Veido“ nominaciją. Žinomumas mūsų visuomenėje kelia įvairiausių minčių, ir kartu liūdina. Sunku suprasti, kodėl jaunimas taip veržiasi į socialinius tinklus ir užsiima savireklama. Greičiausiai mūsų visuomenė artėja prie to taško, kad jei nesi žinomas – neegzistuoji“, – mąstė ministras. 

Visas pokalbis su ministru – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RIMA

RIMA portretas
Linai, su sv. Kaledom visa seima, linkejimai teciui Mindaugui- Gydytojai pradirbe kauno DAINAVOS poliklinikoje-gauna 200 er pensija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių