L. Kasčiūnas su kitais parlamentarais lankosi Taivane, susitiks su prezidente

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovas konservatorius Laurynas Kasčiūnas kartu su kitais Lietuvos parlamentarais lankosi Taivane, susitiks su prezidente Tsai Ing-wen (Cai Ingven).

Apie tai sekmadienį informavo Taivano Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Ministerija sveikina įvairių partijų Lietuvos parlamentarų delegaciją, vadovaujamą NSGK pirmininko L. Kasčiūno ir Parlamentinės ryšių su Kinijos Respublika (Taivanu) grupės pirmininko pavaduotoją Dovilę Šakalienę, su vizitu Taivane“, – sekmadienį savo feisbuke skelbė ministerija.

Be jau minėtų parlamentarų, Taipėjuje lankosi ir Ieva Pakarklytė, Audronius Ažubalis bei Edita Rudelienė.

Anot Taivano ministerijos, parlamentarai taip pat susitiks su premjeru Su Tseng-changu (Su Cengčangu), Vilniuje praėjusių metų liepą viešėjusiu Taivano parlamento vadovu You Si-Kunu (Ju Sikunu), Nacionalinės saugumo tarybos vadovu Wellingtonu Koo (Velingtonu Ku) bei užsienio reikalų ministru Josephu Wu (Džozefu U).

Šis vizitas rodo stiprėjančią draugystę tarp Taivano ir Lietuvos, kurios abi patyrė Kinijos ekonominį spaudimą.

Ministerijos teigimu, Seimo nariai vizito metu aplankys ir kultūros objektus.

„Šis vizitas rodo stiprėjančią draugystę tarp Taivano ir Lietuvos, kurios abi patyrė Kinijos ekonominį spaudimą. Mes ir toliau bendradarbiausime su šia šalimi ir kitomis demokratinėmis šalimis iš Europos Sąjungos ir už jos ribų, siekdami palaikyti taisyklėmis grindžiamą ekonominę tvarką ir taiką bei saugumą regione“, – pažymi Taivano URM.

Kaip feisbuke skelbė D. Šakalienė, susitikimų metu ketinama aptarti kibernetinio saugumo, kovos su dezinformaciją, geopolitinių saugumo iššūkių klausimus.

„Komunistinės teroro imperijos kelia grėsmę demokratinėms kaimynėms – tą matome Ukrainoje, tai gresia ir Taivanui“, – pabrėžė parlamentarė.

Dėl šio vizito gruodžio mėnesį parlamente buvo kilę abejonių Seimo valdyboje. Tuomet kviečiančiajai pusei įsipareigojus apmokėti visas parlamentarų išlaidas, „valstiečių“ ir „darbiečių“ atstovai įžvelgė galimą interesų konfliktą ar net papirkimą.

Dėl Vilniaus ir Taipėjaus ryšių, o ypač dėl Lietuvos sprendimo leisti atidaryti Taivano atstovybę šalyje šios salos pavadinimu pyksta Kinija, apribojusi dvišalę prekybą.

Tuo pačiu metu su vizitu Taivane lankosi aukšto rango Vokietijos parlamentarų delegacija. Kinija pirmadienį tokį žingsnį pasmerkė ir užsiminė apie Vokietijos istoriją, kurią pavadino skaudžia, turėdama omenyje šios šalies karo laikų patirtį.


Šiame straipsnyje: TaivanasvizitasSeimo delegacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigita

Sigita portretas
O siaubeli !

Domantas

Domantas portretas
Kad ta delegacija,kazkaip nepatikliai atrodo.

valio

valio portretas
Nuostabu. Taivana s nupirko bilietus,rašo,2-3 tūkst. ,apmoka restoranus, t ai ką-pavydite.reikia plėtoti santykius, bendrauti ,bendradarbiauti, juk ne į Kiniją ar RuZiją išvažiavo?
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių