L. Kasčiūnas: G. Landsbergis būtų geriausias kandidatas į EK

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas tikina, kad konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis būtų geriausias kandidatas į Europos Komisiją (EK).

„Aš manau, kad Gabrielius Landsbergis būtų geriausias“, – Seime žurnalistams teigė L. Kasčiūnas, svarstydamas, kad pats partijos lyderis apie ambicijas siekti EK posto nekalba dėl to, jog yra kuklus žmogus.

„Aš gi dirbu su juo, matau kaip jis dirba kaip užsienio reikalų ministras – jis ir aktyvus, ir jaučia tas visas dilemas, ir ne šiaip tradicinis diplomatijos vadovas, kuris plaukia pasroviui, o ir pavairuoja. Ir tikrai tas komplimentas, kad Lietuva dažnai boksuojasi virš savo svorio kategorijos, tai ir užsienio reikalų ministro nuopelnas“, – pagyrų partijos lyderiui negailėjo politikas.

L. Kasčiūnas įsitikinęs, kad Lietuva dar nevėluoja ir gali pakonkuruoti dėl svarbių EK portfelių.

„Gabrielius ar kiti kandidatai, kurie yra iš Europos liaudies partijos šeimos, kuri formuoja iš esmės komisiją, kurios pirmininkė yra komisijos, tai mes tikrai turime tuos svertus, galias ir galima dėl tų pozicijų pakovoti“, – sakė jis.

Ir tikrai tas komplimentas, kad Lietuva dažnai boksuojasi virš savo svorio kategorijos, tai ir užsienio reikalų ministro nuopelnas.

Pats politikas tikina apie galimybę dirbti EK nesvarstantis.

G. Landsbergis: civilinės sąjungos ir kandidato į EK klausimai politiškai niekada nebuvo sieti

Konservatorių lyderis G. Landsbergis tikina, kad „laisviečiai“ niekada nešantažavo jo frakcijos Seime narių dėl civilinės sąjungos. Politikas tikina taip pat nedalyvavęs jokiuose pokalbiuose, kuriuose būtų kalbama apie paramą civilinei sąjungai mainais į „laisviečių“ palaikymą konservatorių teikiamam kandidatui į EK.

„Politiškai niekada nebuvo sieta. Ir aš manau, kad būtų labai neteisinga tai daryti. Dėl to, kad tada, (...) (matome – ELTA) papildomą pretekstą nepalaikyti tokio svarbaus teisės akto, kurį net ir partijos kai kurios, esančios opozicijoje, turi nusimačiusios savo programoje. Dėl to reikia tikrai su niekuo nesieti“, – Seime žurnalistams ketvirtadienį sakė G. Landsbergis.

„Tiesiog tai yra svarbus klausimas, esame koalicijos sutartyje nusimatę, kad dėsime maksimalias pastangas, kad rastume palaikymą. Tuo klausimu ir dirbame“, – pridūrė jis.

Todėl politikas tikino nedalyvavęs jokiose pokalbiuose, kuriuose būtų kalbėta apie konservatorių paramą civilinei sąjungai mainais į „laisviečių“ palaikymą kandidatūrai į EK.

„Tų, kuriuose aš esu dalyvavęs – ne. Gal kažkas apie tai yra kalbėjęs, aš to negaliu žinoti“, – teigė jis.

G. Landsbergis tikino apskritai nedalyvaujantis jokiuose pokalbiuose, kuriuose būtų diskutuojama apie galimą jo kandidatūrą į EK.

„Diskusijose, kuriose mano pavardė minima, aš nedalyvauju, dėl to, nes negalėčiau pasiūlyti objektyvios nuomonės“, – patikino konservatorių lyderis.

„Aš galiu atsidurti situacijoje, kurioje arba reikia ginti save, savo kažkokią poziciją. Aš negaliu, dėl to, kad tai nėra renkama pozicija. Aš nesu kandidatas, negalėčiau būti kandidatas. Tai yra premjerės atsakomybė pateikti. Ji atsako už tai, ar vienas žmogus, ar kitas žmogus yra tinkamesnis būti pateiktu“, – paaiškino jis.

ELTA primena, kad Lietuvoje jau kurį laiką tęsiasi diskusijos dėl Lietuvos kandidato į EK. Kol kas neoficialiai kalbama, jog į postą Briuselyje taikosi užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

Tačiau nei ministras, nei premjerė Ingrida Šimonytė, kuri ir pateiks Lietuvos atstovo kandidatūrą, tokios intencijos aiškiai bei viešai neišsakė.

Seime ministro galimybėmis tapti eurokomisaru abejojama. Tiek opozicijai priklausantys parlamentarai, tiek dalis valdančiųjų viešai yra pasakę, kad tokiai kandidatūrai nepritartų.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda, kurio pritarimas yra būtinas deleguojant Lietuvos atstovą į EK, ne kartą leido suprasti, jog G. Landsbergio kandidatūros nebūtų linkęs palaikyti. Jis yra pareiškęs, jog matytų geresnių kandidatų už G. Landsbergį šioms pareigoms eiti.

Be to, šalies vadovas yra nurodęs, jog I. Šimonytei įvardijo pavardę žmogaus, kuris, jo įsitikinimu, galėtų būti deleguojamas Lietuvos atstovu į EK.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kasciunas tare, zemakelnis anukelis butu

Kasciunas tare, zemakelnis anukelis butu portretas
geriausias Eurokomisaras [ na nebent tik mauzerio kabancio prie sono reiketu ,jureiviskos maikes ant krutines ir vaivorikstines neuzmirstuoles atlape], o Pirdunas- pritardamas jam isstenejo .kad tik Kasciunas gali buti krasto apsugos ministeriu, paligonu kureju ir ukrainai ginklu pirktu uz lietuvos mokesciu moketoju pinigus ,eksportuotoju....

Sūduvis

Sūduvis portretas
Kasčiūnas atsidėkodamas už ministro portfelį, net susiriesdamas giria šitą nesusitupėjusį broilerį, N.Vilnios psichiatrinės ligoninės pacentą, atnešusį milijardinius nuostolius Lietuvai, ir sugriovusį užsienio politiką..

Nuu

Nuu portretas
Neskaičiau komentaru, vata kartojasi jai gejropoj ju svarčikas geriausia
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių