L. Kasčiūnas apie įvykius prie Seimo: kai kurių politikų vaidmuo buvo provokatyvus

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigia, kad antradienį prie Seimo vykusio protesto metu kai kurių politikų vaidmuo buvo provokatyvus ir eskaluojantis.

„Aš manyčiau, kad tai daugiasluoksnis procesas buvo. Kitaip tariant, atėję žmonės su savo pozicijomis tam tikrais klausimais, nors aš su tomis pozicijomis nesutinku, bet jie turi tokią teisę. Tai yra žodžio laisvė“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė L. Kasčiūnas.

„Bet natūralu, kad reikia įsivertinti tai, kad į tokius mitingus įsilieja įvairios bendruomenės žmonių, įvairūs judėjimai, kurie gali pabandyti tokius procesus pakreipti sau naudinga linkme, kas ir buvo padaryta“, – pridūrė jis.

Politikas sakė, kad procesas pasuko smurto ir chaoso link.

Kai kurių mūsų politinių veikėjų vaidmuo buvo provokatyvus, eskaluojantis ir šioje vietoje jie turi prisiimti politinę atsakomybę už smurtą.

„Tai aš vertinčiau, kad antroje fazėje tai virto tam tikros mažumos reiškiniu, su kuriuo mes vakare ir susidūrėme“ , – sakė jis.

L. Kasčiūnas taip pat atkreipė dėmesį, kad antradienį buvo išėjęs pasikalbėti su susirinkusiais prie Seimo. Seimo narys teigė, kad prie neramumų kurstymo galimai prisidėjo ir kai kurie politiniai veikėjai.

„Kai kurių mūsų politinių veikėjų vaidmuo buvo provokatyvus, eskaluojantis ir šioje vietoje jie turi prisiimti politinę atsakomybę už smurtą, nes nukentėjo pirmiausia pareigūnai. Ir antra, jeigu bus įrodymų, kad jie prisidėjo prie riaušių kurstymo, tai jau bus kito lygmens klausimai. Tai tyrimas parodys“, – sakė jis.

Antradienį vykusiam protestui prieš COVID-19 ribojimus peraugus į riaušes, policija sulaikė 26 asmenis, nukentėjo mažiausiai 10 pareigūnų.

ELTA primena, kad Seimo įėjimus užblokavusius mitinguotojus nustūmė į įvykio vietą atvykusi riaušių policija.

Prieš protestuotojus riaušių policijos pareigūnai panaudojo ašarines dujas, piktybiškiausiai nusiteikę protestuotojai buvo išvesti. Policijos pareigūnai susirinkusius mitingo dalyvius nustūmė nuo Seimo vartų, taip sudarydami galimybę iš Seimo išvykti parlamentarams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jie

jie portretas
gi visi NKVD...istes statytiniai farlygio saikos ruseliai zydeliai lenkai visi nekenciantys musu tautos /runkeliu/ siandien laizantys sikna u magnatams gerai mokantiems uz paloima ant kaimynu o siandien turik ka turim=====

pilietis

pilietis portretas
draugas kasciunai kgb nemirtinga tiesa

L.Kasčiūnui

L.Kasčiūnui portretas
reikia saldainiukų nupirkti, irisų kokių ar ką...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių