Krepšininkas Š. Marčiulionis dalyvaus rinkimuose į EP „valstiečių“ sąraše

Vienas garsiausių visų laikų Lietuvos krepšininkų Šarūnas Marčiulionis dalyvaus rinkimuose į Europos Parlamentą „valstiečių žaliųjų“ partijos sąraše.

Jis į sąrašą įrašytas antruoju numeriu po europarlamentaro Bronio Ropės, žurnalistams penktadienį pranešė partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Aš pats kreipiausi į Šarūną, nes, mano įsitikinimu, tokių asmenybių įsijungimas į politiką yra labai naudingas Lietuvai“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Pasak R. Karbauskio, Š. Marčiulionis siūlys Europos Parlamente įsteigti Jaunimo ir sporto komitetą.

Partijos nariu Š. Marčiulionis netapo ir, pasak R. Karbauskio, tokia sąlyga jam nekeliama.

Pats Š. Marčiulionis tarybos posėdyje nedalyvavo, tačiau į „valstiečius“ kreipėsi laišku.

Aš pats kreipiausi į Šarūną, nes, mano įsitikinimu, tokių asmenybių įsijungimas į politiką yra labai naudingas Lietuvai.

„Lietuvai atstovauti turi daugiau asmenų, kurių argumentai Europos Parlamente bus išgirsti. Stebiu, kaip didžioji dauguma politikų, kurie baigia savo kadenciją Europos Parlamente, buvo Europos pasiklydusio traukinio palydovai ir ginti šalies interesų, net ir turėdami visas galimybes, nemokėjo“, – rašoma jo laiške.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba penktadienį patvirtino partijos kandidatų Europos Parlamento rinkimuose penketuką.

Toliau jame – viešųjų ryšių specialistas Linas Kontrimas, verslininkė Laima Mogenienė ir patarėja Europos Parlamento žaliųjų frakcijoje dirbanti Karolina Štelmokaitė.

Pasak R. Karbauskio, tai, kaip dėliosis tolesnės vietos, turėtų paaiškėti baigus skaičiuoti reitingavimo, kuris vyko taryboje, rezultatus.

Tarp politikų, pageidaujančių tapti partijos kandidatais į Europarlamentą – Seimo nariai Dainius Kepenis, Dainius Gaižauskas, Jonas Jarutis, Asta Kubilienė, Stasys Jakeliūnas, Rūta Miliūtė, Arvydas Nekrošius, Tomas Tomilinas ir kiti politikai.

Pats R. Karbauskis į Europarlamentą nekandidatuos.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Priminimas

Priminimas portretas
Toje kompanijoj dar trūksta Kepenio.

,,Valstiečiai''nusigyveno

,,Valstiečiai''nusigyveno portretas
Ko ko,bet kad kolchoznikai geresnių savo tarpe neturi,kad tik tokius ,,politikus''tesugeba surasti darbui Europarlamente.Gėda Lietuvai dėl tokio ir panašių pasiuntimo atstovauti mūsų valstybei.

Klounas Europarlamente

Klounas Europarlamente portretas
,,Valstiečių''klounai lygina Marčiulionį su Čmilyte,Jovaiša ir kitais sportininkais,išrinktais į Seimą [ir tai ne į EP].Šitaip nusišnekantys nesugeba suvokti,kad ir išmintimi,ir intelektu Marčiulioniui iki minėtų esančių Seime sportininkų kaip iki mėnulio.Gaila karbauskinės chebros,kad geresnių tarp saviškių neturi.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių