Konservatorių frakcijos seniūnė: žinios apie įtarimus K. Bartoševičiui slegia

  • Teksto dydis:

Naujausios žinios apie buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui pateiktus įtarimus dėl galimo keturių nepilnamečių prievartavimo ir tvirkinimo slegia, svarbiausia, kad teisėsauga atliktų savo darbą, sako Seimo konservatorių frakcijos seniūnė.

„Esu prislėgta šiandienos žinių. Partija yra pareiškusi savo poziciją. K. Bartoševičius nebėra Seimo ir frakcijos narys“, – trečiadienį BNS perduotame komentare sakė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Anot jos, šiuo metu svarbiausia, kad būtų nustatyta tiesa ir įvykdytas teisingumas.

„Viliuosi, kad teisėsauga atliks savo darbą ir įvykdys teisingumą. Tai šiandien yra svarbiausia“, – teigė parlamentarė.

Viliuosi, kad teisėsauga atliks savo darbą ir įvykdys teisingumą. Tai šiandien yra svarbiausia.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė, kad jam nieko nežinoma apie įtarimus buvusiam kolegai.

Jis taip pat nieko negalėjo pasakyti, ar dirbdamas Seime K. Bartoševičius užsiėmė kokiais nors jaunimo, vaikų projektais.

„Nieko man nėra žinoma“, – trečiadienį kartojo G. Landsbergis.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen per atstovę spaudai BNS perdavė, kad laikosi nuostatos, jog politikams nevertėtų komentuoti ikiteisminio tyrimo.

Generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė, kad buvusiam Seimo nariui K. Bartoševičiui pateikti įtarimai dėl nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo.

„Turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais“, – rašoma pranešime.

Pasak prokuratūros, mandato atsisakęs politikas buvo apklaustas.

Prokuratūra nekomentuoja, kokios pozicijos įtariamasis laikėsi per apklausą. Anksčiau K. Bartoševičius yra paneigęs jam mestus įtarimus.

Pagal išsilavinimą anglų kalbos mokytojas K. Bartoševičius į Seimą 2020 metais pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą, nors nėra partijos narys. Jis yra dirbęs Kauno Jono Jablonskio, Kauno technologijos universiteto, Kauno Veršvų gimnazijose, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungoje, aštuonerius metus ėjo direktoriaus pareigas berniukų ir jaunuolių chore „Ąžuoliukas“, buvo Vilniaus džiazo klubo vadybininkas.

Seimo nario mandato K. Bartoševičius atsisakė praėjusią savaitę. Jis žurnalistams tvirtino palikti Seimą nutaręs dėl asmeninių priežasčių, tai yra sveikatos būklės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VILNIUS

VILNIUS portretas
PAMASTYKIT KO LAUKIA PREZAS JUK JIS ITARIAMAS TVIRKINO IR PRIEVARTAVO AR SUPRANTAT PRIEVARTAVO TAI PRILIGSTA ŽUDIMUI NET JEI MOTERI IŠPRIEVARTAUJA PRILIGSTA ŽUDIMUI O ČIA VAIKA

Rasa

Rasa portretas
Bet juk tos seime pačios mamos kaip galėjo gelbėti pedofila protu nesuvokiama Lazda turi du galus bus dar ir tu motinėliu ir tos žiobienės vaikam PEDOFILU GELBĖTOJOS JUS JAU SU ATIKETE ANT KAKTOS

onute

onute portretas
Kaip suprasti mikulėniene skambina -pedofilui i Čile ka toks geras draugas ar norėjo paklausti kaip saulutė šviečia o gal ruošėsi su vaikeliu i čile pas pedofila skristi juk taip draugavo kartu fotkinosi visos seimo mamytės su pedu asmenukiu prisidarė O dabar nusivylė ne jos ji domino o ju vaikučiai Ajajai kokios VĖPLOS Betjuk pedofila pederasta galima iškart atpažinti bet šitas matyt buvo konserviniaim Storošo pristatytas kaip nusipelnes tiek išsilaikes ir tiek daug vaikučiu tvirkines kad buvo pagarboi pas landzberginius
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių