Iš komandiruotės grįžęs V. Pranckietis atsikirto į R. Karbauskio kritiką

Iš Azerbaidžano grįžęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, jog parlamentinė diplomatija yra svarbi ekonomikai.

„Parlamentinė diplomatija yra labai tvirtas įrankis vystyti santykius tarp valstybių“, – antradienį sakė V. Pranckietis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis yra išsakęs kritiką V. Pranckiečiui, esą šis „turistauja“ vykdamas į užsienio komandiruotes.

V. Pranckietis atkerta, kad šis, būdamas Kultūros komiteto pirmininku, turėtų rūpintis kultūros temomis.

„Kultūros komitetas praeitą savaitę pirmą kartą kultūros klausimais pasirūpino, tai Zapyškio bažnyčia ir aš turėčiau už tai jį pagirti. O tais klausimais, kuriais jis nesupranta, turėtų nepareikšti savo nuomonės“, – žurnalistų paklaustas, kaip atsakytų į R. Karbauskio kritiką, antradienį sakė V. Pranckietis.

O tais klausimais, kuriais jis nesupranta, turėtų nepareikšti savo nuomonės.

Jis sakė, kad Azerbaidžanas domisi technologijomis ir Lietuvos medicinos pasiekimais, todėl lapkričio pabaigoje Azerbaidžano atstovai lankysis finansinių technologijų renginyje Lietuvoje, o kitais metais – gyvybės mokslų parodoje.

„Tai ir yra parlamentinės diplomatijos tikslas – užmegzti kontaktus, kad būtų politinis fonas sudaromas ekonominėms galimybėms“, – kalbėjo jis.

„Mes rūpinamės valstybe, o ne kažkokiu asmeniniu interesu“, – pabrėžė Seimo pirmininkas.

V. Pranckietis su Seimo narių grupe Azerbaidžane lankėsi lapkričio 6–9 dienomis.

Pasak Seimo pirmininko, komandiruotės metu vyko susitikimai su parlamento ir Vyriausybės atstovais, su jais kalbėtasi apie žemės ūkį, prekybą, ekonominį ir politinį bendradarbiavimą.

Seimo pirmininką atstatydinti bandę valdantieji „valstiečiai“ anksčiau mėgino jo neišleisti į komandiruotę Armėnijoje, bet jiems pritrūko balsų Seimo valdyboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ugnė

Ugnė portretas
V.. Pranskietis - tai Seimo ir Lietuvos.gėda. Jis to nesuvokia. Gaila, kad tokie žmonės patenka į Seimą

Jonas

Jonas portretas
Jau geriau Karbauskis į Zapyškio bažnyčios aplinkos sutvarkymo reikalus geriau nesikištu, nes tam reikia kulturingų ir kompetentingų žmonių nuomonės. Ir apskritai politikams nėra ten ko kištis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių