Partijos džiaugiasi sustiprėjusiomis pozicijomis ar kukliais pasiekimais

Baigėsi rinkimai į savivaldų tarybas. Partijų nariai laukia rezultatų ir džiaugiasi sustiprėjusiomis pozicijomis arba ir kukliais laimėjimais.

R. Karbauskis: „valstiečių“ pozicijos sustiprėjo

Pirmadienio naktį plaukiant balsams iš apylinkių, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis teigia besidžiaugiantis, kad partijos pozicijos sustiprėjo.

„Ateinam į Klaipėdos tarybą, ateinam į Vilniaus tarybą, į Marijampolės tarybą – ten, kur mes anksčiau nebuvom (...) palinkėt galiu visiems tik vieno – kuo platesnių koalicijų, kad jiems patiems būtų geriau dirbti“, – žurnalistams partijos rinkimų štabe sakė R. Karbauskis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, kol kas merų rinkimuose Biržų rajone pirmauja Vytas Jareckas, Ignalinos rajone – Henrikas Šiaudinis, Panevėžio rajone – Povilas Žagunis, Šiaulių rajone – Antanas Bezaras. Į antrą turą gali patekti dar 13 „valstiečių“ kandidatų.

R. Karbauskis teigė manęs, kad savivaldybių rinkimų rezultatai bus labiau susiję su nacionalinėmis tendencijomis, bet „matosi, kad žmonės atskyrė“ dalykus.

„Nebeliko ryšio, ar partija palaikoma nacionaliniu lygiu“, – sakė R. Karbauskis.

Taip pat jis išreiškė sveikinimus rinkimuose Kaune pirmaujančiam merui Visvaldui Matijošaičiui ir jo komitetui „Vieningas Kaunas“. R. Karbauskis teigė besitikintis, kad komitetai, laimintys regionuose, bendradarbiaus su „valstiečių“ partija.

Visvaldas Matijošaitis/Teodoro Biliūno (Fotobanko) nuotr.

„Kauno merą reikia pasveikinti – 80 proc. palaikymas. Tikiuosi, kad mes ir toliau sėkmingai dirbsim kartu. Komitetų pergalės ir Šiauliuose, ir Kaune, ir Vilniuje rodo tai, kad partijoms yra, kur pasitempti. Ir aš tikiuosi, kad jie bendradarbiaus su „valstiečiais“, nes mes ir nacionaliniu lygmeniu darom tuos darbus, kurie reikalingi“, – teigė „valstiečių“ pirmininkas.

Prieš ketverius metus vykusiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose „valstiečiai“ gavo 142 mandatus ir 4 mero postus.

E. Gentvilas sako esąs patenkintas rinkimų rezultatais

Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijus Gentvilas teigia esąs patenkintas partijos pasirodymu savivaldybių rinkimuose, nepaisant kuklių rezultatų didžiuosiuose miestuose.

„Kaip ir spėliojau – ketvirta vieta pagal mandatus, ketvirta vieta pagal merų skaičių, kol kas taip ir atrodo“, – žurnalistams sakė E. Gentvilas.

„Lūkesčius rinkimų rezultatai atitinka. Dar kartą – barstykitės galvas pelenais tie, kurie sakė, kad Liberalų sąjūdis jau mirė“, – teigė jis.

Pirminiai rezultatai rodo, kad Liberalų sąjūdis Vilniaus miesto taryboje greičiausiai negaus nė vieno mandato, savo pozicijas taip patturėtų prarasti Klaipėdoje.

Šio reiškinio E. Gentvilas nesureikšmina – Liberalų sąjūdžio lyderis pažymi, kad miestuose vis didesnio populiarumo sulaukia komitetai, o ne partijos.

„Kokia bendra tendencija – 2015 metais pirmą kartą trijuose didmiesčiuose – Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose – ne partijų atstovai laimėjo, o komitetai. Šita tendencija tęsiasi toliau. Didžiuosius miestus paima komitetai, tuo tarpu tradicinės partijos ir ideologijos, kaip nebūtų keista, labiau yra gajos ir veikiančios rajonuose“, – sako E. Gentvilas.

Suskaičiavus 1400 iš 1970 rinkimų apylinkių rezultatus, Liberalų sąjūdis savivaldybių tarybų rinkimuose surinko 6,33 proc. visų balsų.

Joniškyje meru pirmame ture išrinktas Vytautas Gailius, Rietave – Antanas Černeckis, dar aštuoniose savivaldybėse Liberalų sąjūdžio kandidatai turėtų patekti į antrąjį merų rinkimų turą.

G. Paluckas žada pertvarkyti socialdemokratų skyrius didžiuosiuose miestuose

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Gintautas Paluckas po savivaldos rinkimų žada pertvarkyti skyrius didžiuosiuose miestuose.

„Didžiųjų miestų skyrių laukia radikalūs pertvarkymai. Apie tai mes šnekėsime viduje. Tuos sprendimus, matyt, reikėjo padaryti galbūt ir anksčiau, bet čia yra toks taktikos reikalas, kuo ir kaip važiuoti į rinkimus, nes niekada nėra palankus metas. Tai dabar turime trejus rinkimus, bet po to turėsime jau tik po pusantrų metų Seimo rinkimus. Tai iki to laiko reikės iš esmės persitvarkyti ir pertvarkyti tiek Klaipėdoje, tiek Kaune“, – aiškėjant balsavimo rezultatams savivaldybėse BNS sakė G. Paluckas.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Kaune ir Klaipėdoje socialdemokratams gresia negauti nė vienomandato.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje G. Paluckas viliasi turėti frakciją, tačiau tarpiniai rezultatai kol kas to nepatvirtina. 

Jis sekmadienį užsiminė, kad varžovai Vilniuje vykdė „išsamesnes ir didesnes rinkimines kampanijas“, bei pabrėžė, kad partijai svarbiausia užsitikrinti sostinės savivaldybės taryboje mažiausiai 3–4 mandatus, tai yra ne mažiau, nei per 2015 metų rinkimus. 

Pirminiais duomenimis, Vilniuje pirmauja dabartinis meras Remigijus Šimašius bei buvęs meras Artūras Zuokas, jie turėtų susirungti antrajame ture. 

LSDP lyderis teigė, kad partijos rezultatai daugiamandatėje apygardose geri, bet galėjo būti dar geresni. 

„Jeigu nebūtų nuolat kalama pastaruosius metus, kad partija suskilo, kad partijos nėra, kad visi išsivaikšto, kad socdemų niekas nemyli, tai rezultatai būtų gerokai geresni, bet buvo praktiškai visus metus oponentų ir, beje, pasitraukusių iš partijos žmonių kai kurių, kad štai suskilo (...) Mes nesuskilome, bet tai reikėjo įrodyti per kančią, per skausmą. Pavyko, manau“, – aiškino G. Paluckas. 

Anksčiau sekmadienį jis sakė, kad tikisi, jog savivaldos rinkimuose jo partija laimės 11 merų postų. Iš viso LSDP 2015-ųjų rinkimuoselaimėjo 16 merų postų.

Pirminiais VRK duomenimis, daugiausia rinkėjų balsų per savivaldos rinkimus renka visuomeniniai rinkimų komitetai, o socialdemokratai yra antri.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Evy Raes

Evy Raes portretas
Esame profesionalų, besispecializuojančių visų rūšių finansavime, grupė. Mes siūlome paskolas tarp rimtų žmonių, galinčių mokėti 3% palūkanų normą. Mūsų paskolų principai visų pirma grindžiami abipusiu pasitikėjimu, abiejų šalių įsipareigojimų laikymusi ir paskolų bei grąžinimo standartų laikymusi. Jei turite finansinių problemų arba turite projektą, prašome susisiekti su mumis ir gauti daugiau informacijos. Paštas: ing.financefrance@gmail.com   Labai ačiū

Klaipeda

Klaipeda  portretas
Is vienos korumpuotos valdzios, be pokyciu, be atsigrezimo i zmogu i ta pacia arba neaisku kokia, bet aisku korumpuota.

ezys

ezys portretas
Gentvilams, gal jau vertetu pripazinti, kad Klaipedoje padarete kvailyste? Ir Vilniuje taip pat ;)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių