J. Razma mano, kad konservatoriai gali būtų konstruktyvi opozicija

Po pirmojo Seimo rinkimų turo pradėjus formuotis naujai centro-kairės valdančiajai koalicijai, daugiausiai mandatų dabartinėje daugumoje turintys konservatoriai galėtų būti konstruktyvi opozicija, sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narys, Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma.

„Jeigu būtume opozicijoje, tai būtume, manau, konstruktyvi opozicija. Tikrai nepradėtume puldinėti valdančiųjų nuo pirmųjų dienų, gerbtume tą nerašytą 100 pirmųjų dienų taisyklę. Žinome patys, ką reiškia būti ir opozicijoje, ir valdančiaisiais. Ir manau, kad būtų racionalus ir atsakingas mūsų elgesys“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė J. Razma.

ELTA primena, kad sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, daugiausia palaikymo daugiamandatėje apygardoje sulaukė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) – 19,36 proc. balsų. Visgi, nuo jų nedaug atsiliko dabartiniai valdantieji konservatoriai, sulaukę 17,96 proc. rinkėjų palaikymo. Tuo metu trečioje vietoje likusi „Nemuno aušra“ pelnė 14, 99 proc. rinkėjų palaikymą.

Dėl 141 Seimo nario mandato rungiasi 14 partijų ir viena koalicija. 71 Seimo narys renkamas vienmandatėse apygardose. Preliminariais VRK duomenimis, jau pirmajame ture išrinkti 8 vienmandatininkai.

Jau po pirmojo Seimo rinkimų turo daugiausiai mandatų pelniusi LSDP ėmė formuoti būsimą valdančiąją daugumą. Į premjerės postą besitaikanti Vilija Blinkevičiūtė nurodė, kad būsimoji koalicija turėtų būti formuojama iš trijų partijų – socialdemokratų, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS).

Tiesa, „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis yra užsiminęs, jog kaip tinkamesnius koalicijos partnerius matytų liberalus, o ne „valstiečius“. Visgi, V. Blinkevičiūtė antradienį žurnalistams patikino, kad tokio scenarijaus kol kas neprojektuoja.

Savo ruožtu konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis nesitraukia nuo vaivorykštinės koalicijos idėjos ir tikina, kad TS-LKD galėtų dirbti bendroje daugumoje su socialdemokratais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie kokia konstruktyvią opozicija kalbi Razma

Apie kokia konstruktyvią opozicija kalbi Razma portretas
būdamas Gabrieliaus subinlaižiu, ošiaip yu buvai ir esi Žemaičių tautos gėda, o kas liečia taip Gabrieliaus bandomos demonstruoti galimos vaivorykštinės koalicijos, tai kas gali eiti į bendrą koaliciją su visiškais moraliniais ir politiniais degradais kaip Gabrielius, kurio vieta ne Seime, o zonoje....

Civis kaunensis

Civis kaunensis portretas
Tai tu dink iš Lietuvos, tu Piliečiu pasivadinęs. Dink, kaip ir daugelis kitų budulių Anglijose vištas gaudančių, šampinjonus raunančių.

Civis Lituaniae

Civis Lituaniae portretas
Būti konstruktyvia tai nereikėtų. Ką darė per šią kadenciją komunistai? Kaišiojo pagalius į ratus. Dabar reikėtų su jais taip. Politikoje kitaip negalima. Reikia griežtai laikytis principo „dovis už dovį“. Tik taip.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių