Įvertino R. Karbauskio kvietimą partijoms dėl viruso: absurdas net kalbėti

Seimo opozicinių partijų atstovai sako, kad „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pasiūlymas rengti partijų susitarimą dėl plintančios koronaviruso epidemijos yra absurdiškas, o pasinaudoti žmonių baimėmis minint koronavirusą, pasak jų, yra žema.

V. Čmilytės-Nielsen teigimu, toks pasiūlymas rodo, kad R. Karbauskis yra paskendęs politinėse kovose bei nesuvokia realybės.

„Absurdas net kalbėti apie partijų susitarimą koronaviruso grėsmės akivaizdoje. Visi ekspertai vienu balsu kalba apie tai, kad mes turime savaitę, maksimaliai dvi tam, kad pasirengtume, nes tik laiko klausimas, kada atsiras vienas ar kitas sergantis žmogus Lietuvoje, ypač šio sezono metu. Medikai vienu balsu šneka apie tai, kad nėra jokių instrukcijų, kad trūksta įrangos, medikai iš esmės savo jėgomis mėgina pasirengti tam, kas beveik neišvengiama. Kalbėti dabar apie partijų susitarimą, man rodos, yra visiškai nesuvokti realybės ir būti paskendusiam kažkokiose politiniuose kovose, batalijose“, – Eltai sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Žmogus, tvirtai stovintis ant žemės, dabar nekalbėtų apie politinių partijų susitarimą“, – pridūrė liberalų lyderė.

Politinė piguva

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas antrina V. Čmilytei-Nielsen. Jo teigimu, toks R. Karbauskio pasiūlymas yra žemo lygio.

„Čia yra žema. Čia yra tokia politinė piguva, kokios seniai neregėta. Tai yra mėginimas lyg arkliui joti žmonių baimėmis ir emocijomis. Aš kitų žodžių net nesiruošiu rinkti, tikrai noriu pasakyti: „Ramūnai, baik. Yra dalykų, kuriais mes čia galim šnekėti, diskutuoti, galvoti, bet čia jau yra peržengta riba“. (...) Pajoti žmonių baimėmis minint šitą koronaviruso terminą yra žema“, – nuostabos neslėpė G. Paluckas.

Čia yra žema. Čia yra tokia politinė piguva, kokios seniai neregėta.

„Mes tikrai jokių susitarimų nesirašysime ir aš tikiuosi, kad jam irgi praeis šita politinė karštinė tokių iniciatyvų“, – pridūrė G. Paluckas.

Ir be partijų susitarimo virusas laisvai vaikšto

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sureagavo į R. Karbauskio inicijuojamą partijų susitarimą dėl plintančios koronaviruso epidemijos. Pasak Seimo vadovo, ir be partijų susitarimo „virusas laisvai vaikšto“.

„Virusai nuo partijų susitarimų vaikšto laisvai“, – teigė Seimo pirmininkas.

Anot jo, kol kas Lietuvos piliečiams panikuoti nereikėtų.

„Panikuoti nereikėtų, tai yra virusas kaip ir visi kiti virusai. Mes šiandien Valdyboje trumpai aptarėme prieš posėdį, kad Seime atsirastų skystis rankoms dezinfekuoti. Turbūt negražiai pasakysiu, bet gal žmonės turėtų mažiau sveikintis. Nes tai yra perdavimo būdai, bet aš nesu specialistas šios srities“, – teigė jis.

Bet kalbant apie tai, kad atvažiuoja daug sirgalių iš Milano. Jau čia yra visos Lietuvos sistemoms iššūkis.

V. Pranckietis primena, kad Vyriausybėje trečiadienį svarstomas klausimas dėl ekstremalios situacijos paskelbimo.

„Aš nesu šios srities specialistas, bet norėčiau vertinti, kad mes kol kas neturime tos ekstremalios situacijos. Bet kalbant apie tai, kad atvažiuoja daug sirgalių iš Milano. Jau čia yra visos Lietuvos sistemoms iššūkis, ar tai nebus viruso atvežimo būdas, apie tai turėtume susimąstyti“, – sakė jis.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ teigė, kad ketinama ruošti partijų susitarimą dėl plintančios koronaviruso epidemijos. Pasak politiko, šiame susitarime partijos būtų raginamos įsipareigoti neskleisti panikos ir dezinformacijos, o politikus būti korektiškus ir dirbant Lietuvos žmonėms nesinaudoti koronaviruso situacija savo politiniams tikslams pasiekti. R. Karbauskis pabrėžė, kad pasirašyti susitarimą bus kviečiamos visos parlamentinės partijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinoma

Žinoma portretas
Neteikėtų kritikuoti valdančiųjų poziciją dėl viruso, tai jie nuoširdžiai patars kas jų galioj.Nepurkštaukim ir ramybės visiems asmeniškai atsakingiems už savo šeimas. Intrigų pakankamai prisiklausom iš sąrašinių, tai lai užteks sbeiko proto išgyventi ir be jų posyringavimų...Sėkmės-sveilatinkėmės!

Tikjau

Tikjau portretas
Jau dabar surado susirgusiä neva korono virusu tan kad galetu pult Skvernelį.ar ten teisybė ar ne kas ten sužinos tiesą. Jau atšoko nuo astrovo tai dabar bijo viruso , o gal tie kurie gąsdina žmones patys savęs bijo tai turi kreiptis į psichiatrus .

Jonas

Jonas portretas
Na, ar aš nesakiau, kad ta ,,antivalstybinė" konservų partija nusamdė LRTseklius. Daba jie užverbavo ir Čmilytę su Palucku, kad piltų purvą ant vargšo ,, valstiečių" dvarponių dvarponio Karbauskio. Na kas per žmogus ta Čmilytė, kad gali taip negražiai vadinti mūsų vadą. Karbiauskio vietoj aš jiems reklamos neduočiau, jokių susitarimų. Aš, kaip tikras vyras, nusispjaučiau į jų pusę ir , turėdamas daugumą seme, savo vyriausybę, savo sveikatos ministeriją, įsakyčiau užpirkti visai Lietuvai generinių ir venerinių, ką čia gali žinoti, vaistų , pakelčiau kompensuojamų kainas, kad neįpirktų, aptverčiau seimą spygliuota viela ir paskelbčiau, kad čia konservatoriai nuo tautos atditvėrė. Kas patikrins. Juk stumbrų medžiotojo niekas nedryso patikrinti. Dar įsakyčiau, kad niekas nevaikščiotų su kaukėm ir žmonių negąsdintų. Savo dvaro laukus apstatyčiau su kariuomene, kad koks atėjūnas mano garsios giminės neapkrėstų. Ir man būtų nusispjaut į visokius konservus, leiboristus, socialfiurerius ir t.t.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių