Įstatymo pataisa leistų į VRK sudėtį įtraukti daugiau partijų atstovų

Siūloma išplėsti partijų sąrašą, turinčių teisę siūlyti kandidatus į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK).

Jeigu Seimas pritartų tokioms Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymo pataisoms, į VRK narius savo atstovus galėtų deleguoti ne tik partijos (koalicijos), gavusios Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, bet ir būtų suteikta teisė siūlyti į VRK po vieną atstovą partijoms, kurioms skiriami valstybės biudžeto asignavimai politinės partijos veiklai finansuoti.

Tokias Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymo pataisas įregistravo Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos– Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujantys Seimo nariai Rita Tamašunienė, Česlavas Olševskis ir Beata Petkevič.

„Projekto tikslas – sudaryti galimybę partijoms, kurioms skiriami valstybės biudžeto asignavimai politinės partijos veiklai finansuoti, iki Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sudarymo pasiūlyti į ją po vieną atstovą. Juolab, kad įstatymuose įtvirtinta, kad į apygardų ir apylinkių rinkimų komisijas turi teisę siūlyti narius parlamentinės partijos ir finansuojamos partijos. Išplėtus partijų sąrašą, turinčių teisę siūlyti kandidatus į VRK, tikimasi didesnio pasitikėjimo rinkimų organizavimu, taip pat tai prisidės prie didesnio skaidrumo ir demokratiškumo“, – sako projekto autoriai.

Šiuo metu Vyriausioji rinkimų komisija sudaroma iš komisijos pirmininko, teisingumo ministro, Lietuvos teisininkų draugijos, Respublikos Prezidento pasiūlytų kandidatų, kuriuos Seimas skiria slaptu balsavimu. VRK taip pat dirba partijų, gavusių Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, pasiūlyti atstovai.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

ta VRK --aferistu melagiu Konservatliberastiniu KGBesniku

ta  VRK --aferistu melagiu Konservatliberastiniu KGBesniku portretas
LGBT sutve reiketu visa utilizuot ir kremuot , kad bacilu neskleistu , o po to mastyt apie naujus istatymus , ir partiju atstovu ytraukima y teisingu rinkimu kompanija....

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
landsbergių tauta
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių