Įstaigose kitąmet leista mokėti didesnius priedus (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nutarė atstatyti 2009 metais nuleistas biudžetinėse įstaigų mokamų priedų lubas.

Kitąmet galės didėti nacionalinių ir valstybinių kultūros, meno įstaigų vadovų bei aukščiausiojo profesinio meninio lygio darbuotojų priedai. Šie priedai vėl galės siekti 2 atlyginimų dydį. 2009 metais šis dydis buvo sumažintas iki 1,4 atlyginimo.

Taip pat atkurtos galimybes taikyti didesnius tarnybinių atlyginimų koeficientus bei priedų ir priemokų dydžius biudžetinių įstaigų vadovams, jų pavaduotojams, struktūrinių padalinių vadovams ir jų pavaduotojams (jų galimi priedai 2009 metais buvo sumažinti 30 proc. iki 0,7 atlyginimo dydžio).

Be to, patvirtintas ir kitų biudžetinių įstaigų darbuotojų priedų už kvalifikaciją, sunkių ir svarbių darbų vykdymą priedų lubų atstatymas (nuo 0,9 iki 1 atlyginimo dydžio).

Siūlymą rengusios Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teigimu, projektui įgyvendinti su socialinio draudimo įmokomis reikėtų 53 mln. litų per metus.

Pakeitimai įsigalios nuo 2014 metų sausio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

;;;

;;; portretas
vadovams, vadovams, pavaduotojams ir vėl vadovams. Jie ir iki šiol nevargo, kada didės eilinių tarnautojų biudžetininkų atlyginimai

Panda

Panda portretas
Ne priedus reikia "kurti", o parasciausia atlyginimus padidinti iki normalaus dydzio. Ir is viso, ka, valstybiniame sektoriuje per daug pinigu? Nera kur deti, tai reikia staigiai isdalinti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių