Identifikuoti penkių Dainavos apygardos Šarūno rinktinės partizanų palaikai

Identifikuoti penkių Leipalingyje rastų Dainavos apygardos Šarūno rinktinės partizanų palaikai, šeštadienį pranešė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (LGGRTC).

Centras nurodo, kad būrio vado Petro Bankietos-Kanapyno ir skyrininko Kazimiero Vaikšnoro-Laimino palaikai buvo rasti pernai spalio 19 dieną Leipalingyje, buvusios MGB būstinės kieme. Jų tapatybės patvirtintos DNR tyrimais.

30 centimetrų aukščiau P. Bankietos-Kanapyno ir K. Vaikšnoro-Laimino palaikų, viduryje duobės, buvo įmesta užtaisyta granata, istorikai kelia prielaidą, kad taip čekistai taip bandė apsidrausti, kad partizanai neišsivežtų žuvusių bendražygių.

Kitą dieną 30 metrų nuo jų buvo rasti Pietų Lietuvos partizanų srities vado Juozo Vitkaus-Kazimieraičio palaikai – apie tai LGGRTC pranešė praėjusių metų lapkritį.

Kaip pranešė LGGRTC, taip pat atpažinti 1918 metais Leipalingio kapinėse reekshumuoti būrininko Boliaus Savicko-Strazdo, skyrininko Juozo Aleksonio-Medinio ir eilinio Stasio Bučionio-Kalniečio palaikai.

Partizanų tapatybės nustatytos DNR mėginių sugretinimo metodu ir antropologiniais tyrimais, palaikų paieškas vykdė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras ir Kultūros vertybių globos tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne taip sunku tave surasti,

Ne taip sunku tave surasti, portretas
kriemliažiurke, ir uodegą nurauti .

Nepamirškite prie jų prisegti

Nepamirškite prie jų prisegti portretas
Vokiečių fašistų svastikas.

> keidanskas

> keidanskas portretas
KOLORADINI VAFLI, tavo Caras Putleris didvyriais padarė Bučos žudikus ir prievartautojus !!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių