I . Šimonytė: sveikatos sistema yra nustekenta, gydytojai pavargę

Konservatorių frakcijos Seime narė Ingrida Šimonytė, anksčiau kritikavusi sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimą užšaldyti dalį sveikatos sričiai skirtų pinigų rezerve, ir toliau laikosi nuomonės, kad tas lėšas buvo galima panaudoti tikslingiau.

Politikė svarsto, ar dalies sveikatos sistemos problemų nebūtų buvę protingiau išspręsti iki koronaviruso krizės, tam panaudojant ministro užšaldytas lėšas.

Politikė ir toliau laikosi nuomonės, kad sveikatos sistemos lėšos buvo įšaldytos ne ruošiantis potencialiai krizei.

„Aš ir toliau laikausi tos pačios nuostatos, kad šie sprendimai buvo padaryti tikrai ne ruošiantis krizei, o dėl tų pačių apskaitinių priežasčių, kurių reikėjo finansų ministrui“, – LRT radijo laidoje kalbėjo I. Šimonytė, išreikšdama viltį, kad tie sukaupti ištekliai bus panaudoti koronaviruso keliamoms problemoms spręsti.

Sveikatos sistema yra nustekenta, gydytojai pavargę. Jiems dabar teks nežmoniškas krūvis, ir nežinau, ar nereikėjo dalies problemų išspręsti pakeliui.

Politikė taip pat akcentuoja, kad sveikatos sistema yra nustekenta, gydytojai pavargę, todėl svarsto, ar dalies sveikatos sistemos problemų nebūtų buvę protingiau išspręsti iki koronaviruso sukeltos krizės, tam panaudojant įšaldytas lėšas.

„Aš manau, kad rezervas turi būti, bet, manau, kad vienas iš labai svarbių dalykų yra mūsų sveikatos sistemos bendra būklė. Todėl, kad jeigu sveikatos sistema yra stekenama ilgą laiką, ji negali tiesiog atlaikyti tokio krūvio“, – sakė I. Šimonytė.

„Tai ir buvo pagrindinė žinia, dėl ko mes diskutavome pastaruosius turbūt trejus metus su sveikatos ministru, kad sveikatos sistema yra nustekenta, gydytojai pavargę. Jiems dabar teks nežmoniškas krūvis, ir nežinau, ar nereikėjo dalies problemų išspręsti pakeliui“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavargom nuo konservatoriu MELAGIENU!!

Pavargom nuo konservatoriu MELAGIENU!! portretas
Pavargom nuo konservatoriu MELO !!MELAS MELAS o darbu jokiu !!!!!Milijardus isvogti norit....????Todel viskas blogai tipo viurb reikes pinigu sebrai laukia su pasiulimais?????

?

? portretas
kodel neskelbiate kiek padaugejo mirciu nevykdant planines operacijas?aplamai,pradedu nekest gydytoju..

to ir tikejausi

to ir tikejausi portretas
pavarge nuo ko? buvo pilni koridoriai ligoniu,dabar tusti..biurokratija klesti..
VISI KOMENTARAI 93

Galerijos

Daugiau straipsnių