I. Šimonytė pateiks sprendimus dėl užsienio reikalų ir susisiekimo ministrų

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį žada pateikti savo sprendimus dėl užsienio reikalų bei susisiekimo ministrų, įteikusių jai atsistatydinimo pareiškimus po nenutrūkusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą.

LRT laidai „Dienos tema“ pirmadienį premjerė teigė su Gabrieliumi Landsbergiu bei Mariumi Skuodžiu dar ketinanti susitikti akis į akį.

„Rytoj, manau, kad susitiksime trise, dar pasikalbėsime ir tada vakare rytoj paskelbsiu savo sprendimą“, – teigė I. Šimonytė.

Jos teigimu, sprendimai gali būti keli, premjerė neatmetė ir visos Vyriausybės atsistatydinimo galimybės.

„Neatmetu šitos galimybės, tą aš galiu labai tiesiai pasakyti“, – tvirtino premjerė.

„Jeigu dėl Vyriausybės veiklos yra keliama tiek daug klausimų, tai galbūt Vyriausybė, jeigu nesugeba į tuos klausimus atsakyti, turėtų savo įgaliojimus pabaigti ir kažkokia kita Vyriausybė galėtų nuo nulio tą darbą pratęsti“, – teigė ji.

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant praėjusią savaitę įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam teigti?

Kam teigti? portretas
Jeigu jie patys parašė atsistatydinimo pareiškimus, belieka juos tenkinti. Vėliau, pridirbę dar daugiau nesusipratimų, bus nekalti, sakys mes rašėme pareiškimus, bet Šimonytė jų netenkino.Čia Šimonytė dar kartą prisiims atsakomybę sau.

lauris

lauris portretas
Lauk kupriuko anukeli is seimo

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kaip dirbo- taip ir dirbs. Garantuoju, Šimonito pareikš, kad kompetetingesnių ministrų šiuo metu Lietuvoje nėra. O čia dar būsimasis kandidatas į prezidentus ir būsimus Lietuvos karalius Gabrys Pirmasis.....Išvada viena : liandzberginių šaiką iš valdžios galima išnešti tik pakėlus ant šakių.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių