I. Šimonytė: esame pratę prie Baltarusijos grasinimų

Baltarusijos žiniasklaidai skelbiant, kad penkioms Baltarusijoje veikiančioms Lietuvos įmonėms galėtų būti pritaikytos sankcijos, Lietuvos premjerė sako, kad Minsko grasinimai nėra naujiena.

„Baltarusija gali imtis įvairiausių dalykų, dažnai jų imasi net nepaskelbdama, ko imasi. Ne kartą yra buvę situacijų, kai buvo labai dėmesingai tikrinami mūsų kroviniai ar sudaromos didelės eilės pasienyje. Nebūtinai Baltarusijoje, bet ir Rusijoje, kai atsirasdavo, tarkime, veterinarinių problemų, tikrų ar tariamų“, – spaudos konferencijoje Vyriausybėje sakė Ingrida Šimonytė.

„Mes prie tokio veikimo esame pripratę per ilgą laiką, kad staiga, netikėtai, gali sulūžti koks nors vamzdis ar atsitikti kitokių netikėtumų“, – kalbėjo ji.

Premjerė konkrečiau nesiėmė vertinti Baltarusijos žiniasklaidos teiginių.

Esame pripratę per ilgą laiką, kad staiga, netikėtai, gali sulūžti koks nors vamzdis ar atsitikti kitokių netikėtumų.

„Nesiimsiu komentuoti konkrečių grasinimų, nes jie įvairiai gali būti interpretuojami, kartais ir lieka grasinimai, kartais įgyvendinami, kartais visai kiti dalykai įgyvendinami, bet manau, per šitą laikotarpį, kai patyrėme hibridinę ataką, naudojant žmones, kurie buvo stumiami į ES, tai įvairių su tarptautine teise nieko bendra neturinčių dalykų esame prisižiūrėję“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Baltarusijos verslo naujienų portalas officelife.media, kurį citavo lrt.lt, rašė, kad sankcijos gali būti pritaikytos maisto prekių prekybos tinklui „Mart inn Food“, ūkio ir buities reikmenų prekybos tinklui „Oma“, Vakarų medienos grupei, muitinės tarpininkavimo bendrovei „Monolit Prom Invest“ bei kitoms.

Anot portalo, Aliaksandras Lukašenka galėtų paskelbti sankcijas reaguojant į „Lietuvos geležinkelių“ nutrauktą sutartį su  Baltarusijos kalio trąšų gamintoja ir eksportuotoja „Belaruskalij“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Negali būti )))

Negali būti ))) portretas
Kas grasina ? Lietuvoje įsikūrusi ir iš biudžeto išlaikoma , turinti atstovybę " opozicinė prezydentė " ? Kam mes ją išlaikome ?

Ką gi

Ką gi portretas
Baltarusija grasina Lietuvai sankcijomis, bet ne Vyriausybei, kuri, sumažėjus mokesčių surinkimui, sugalvos naujus, arba padidins esamus mokesčius ir biudžetas bus OK, o verslininkų bėdos, tai jų pačių reikalas, "Vyriausybė čia nei prie ko"...

Skudurine Onyte

Skudurine Onyte  portretas
DURA --penkiu zvaigzduciu...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių