G. Paluckas: socialdemokratai už V. Sinkevičių nebalsuos

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas teigia, kad LSDP gretose būtų geresnių kandidatų į eurokomisarus už „valstiečių“ deleguotą, laikinai pareigas einantį ekonomikos ir inovacijų ministrą Virginijų Sinkevičių, o už pastarojo kandidatūrą Seimo socialdemokratų frakcija, teigia G. Paluckas, nebalsuos.

Jo teigimu, Lietuva turėjo paieškoti geresnių kandidatų platesniame politiniame lauke bei svarstyti moterų kandidatūras.

„Visada gali būti geresnių – toks mūsų ir buvo akcentas, atsiliepiant į Europos Komisijos (EK) bendrą poziciją ir EK prezidentės poziciją, ieškant moters. Mes specifiškai paieškojome tvirtų moterų mūsų partijoje ir kvietėme partiniam susitarimui, nes galų gale deleguojamas eurokomisaras atstovaus ne kažkokią konkrečią politinę jėgą, daugumą ar mažumą, bet apskritai juk bus siejamas su Lietuvos vardu. Aš ir dabar galiu patvirtinti, kad tiek Vilija Blinkevičiūtė, tiek Rasa Budbergytė yra gerokai politiškai stipresnės ir solidesnės, lyginant su V. Sinkevičium“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

LSDP lyderio teigimu, vis dėlto jis neiškeltų V. Sinkevičiaus jauno amžiaus kaip pagrindinio politiko minuso.

Mes nebalsuosime už V. Sinkevičiaus kandidatūrą. Kaip ir minėjau, mes matome tvirtesnių galimų kandidatų tiek kairėje, tiek dešinėje.

„Ta jaunystė greitai prabėga, o tą patirtį reikia formuoti ir įrodinėti savo politinį svorį darbais, ar tai pavyktų padaryti Europoje, čia jau kitas klausimas“, – komentavo G. Paluckas.

Socialdemokratai nepalaikys V. Sinkevičiaus kandidatūros balsavimo Seime metu, sako LSDP pirmininkas.

„Mes nebalsuosime už V. Sinkevičiaus kandidatūrą. Kaip ir minėjau, mes matome tvirtesnių galimų kandidatų tiek kairėje, tiek dešinėje“, – paaiškino G. Paluckas.

ELTA primena, kad V. Sinkevičius praėjusią savaitę susitiko su Europos Komisijos (EK) pirmininke Ursula von der Leyen, o trečiadienį Ministrų kabinetas posėdyje bendru sutarimu patvirtino V. Sinkevičiaus kandidatūrą į eurokomisarus. Šiai kandidatūrai pritarė ir Prezidentas Gitanas Nausėda. Šiuo metu V. Sinkevičius, kuriam yra 28 metai, yra laikinasis ekonomikos ir inovacijų ministras.

Nemano, kad R. Masiulis ir E. Misiūnas kurtų naujas partijas

G. Paluckas skeptiškai vertina kalbas, esą iš pareigų patraukti susisiekimo ministras Rokas Masiulis ir vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas galėtų kurti naujus politinius judėjimus. Jo teigimu, partijų kūrimas yra per daug sudėtingas procesas, o ir erdvės naujiems politiniams judėjimams, sako G. Paluckas, nėra daug.

„Manau, kad traukiantis iš pareigų, visada apima tokie egzistenciniai pamąstymai, ką veikti ateityje ir panašiai, bet truputį išsamiau pagalvojus ir pasvarsčius, (...) aš manau, kad tokią alternatyvą tiek ponas Masiulis, tiek ponas Misiūnas atmes, kaip vieną sudėtingiausių ir rizikingiausių politinės karjeros darymo būdų“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

Kairėje mes nepaliksime erdvės visokiems gelbėtojams ir naujadarams, nes pasikeitę socialdemokratai atlieps rinkėjų poreikius.

Jo teigimu, Lietuvoje yra tvirtos kairiųjų bei dešiniųjų politinių pažiūrų rinkėjus atstovaujančios partijos.

„Tiek kairėje, tiek dešinėje yra tvirtos politinės partijos ir pagal pažiūras į jas galima jungtis ir rinktis iš to. Tuo tarpu mėginti kažką sukurti yra, patikėkite, aš sakau iš patirties, praktikos, partinė statyba politinių organizacijų yra itin sudėtingas laikui ir pinigams imlus procesas“, – kalbėjo LSDP lyderis.

G. Paluckas pabrėžė, kad jo vadovaujami socialdemokratai pilnai atstovauja kairįjį politinį flangą.

„Kairėje mes nepaliksime erdvės visokiems gelbėtojams ir naujadarams, nes pasikeitę socialdemokratai atlieps rinkėjų poreikius“, – konstatavo G. Paluckas.

Trečiadienį prezidentui Gitanui Nausėdai pasirašius dekretą dėl naujos sudėties Ministrų kabineto, pareigų netenka R. Masiulis, E. Misiūnas bei žemės ūkio ministras Giedrius Surplys. G. Nausėda, komentuodamas gerai visuomenėje vertinamo R. Masiulio patraukimą iš pareigų sakė, jog pastarasis politikas turi politinę ateitį ir nenustebtų, jei R. Masiulis taptų naujo politinio judėjimo lyderiu. Tuo tarpu E. Misiūnas LRT Radijui taip pat teigė neatmetąs galimybės toliau aktyviai dalyvauti politikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
paluckai nei vienas doras lietuvos pilietis su tavim nesusidetu tavo sutve tokie patys kaip ir tu

du žodžiai - du prasivardžiavimai.

du žodžiai - du prasivardžiavimai.  portretas
tas parodo komentatoriaus (matyt, jaunučio) išsilavinimą, išsiauklėjimą, erudiciją.

koncervu

koncervu portretas
padchalujai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių