G. Paluckas: panašu, kad socialdemokratai lieka opozicijoje

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas sako manantis, jog ateinančius ketverius metus partija dirbs opozicijoje.

„Daugiau mažiau jau viskas aišku – turėsime ateinančius ketverius metus dešiniųjų valdžią, socialdemokratai, panašu, liekame opozicijoje su savo tvirta rinkimine programa ir turėsime frakciją, kuri tą programą turės galimybę aktyviai, tvarkingai ir vertybiniu pagrindu įgyvendinti“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė socialdemokratų lyderis.

Pasak G. Palucko, partija kelia sau tikslą įgyvendinti kuo daugiau savo programos ir žada būti konstruktyvi opozicija bei palaikyti valdančiųjų sprendimus, kurie atitiks vertybines jų nuostatas.

„Stebėsime Vyriausybės programos formavimo visą procesą ir jeigu matysime galimybę ten įdėti savo nuostatas arba ten bus socialdemokratinės programos nuostatų, aš neatmetu galimybės, kad balsavimo metu mes jas palaikysime“, – sakė socialdemokratų pirmininkas.

„Mūsų tikslas yra kairiosios darbotvarkės įgyvendinimas prie dešiniųjų valdžios“, – kalbėjo jis.

Partijos pirmininko pavaduotoja Rasa Budbergytė teigė, kad partija stengsis teikti pasiūlymus, susijusius su socialine ir ekonomine situacija.

„Aš manau, kad mes tikrai turėsime galimybę būdami opozicijoje teikti projektus, kurie susilauks palaikymo, ar tai bus iš opozicijos pusės, ar tai bus iš valdančiųjų pusės“, – kalbėjo ji.

Rinkimų rezultatai – vidutiniški

Rinkimų rezultatus G. Paluckas įvertino kaip „pusėtinus“.

„Po pirmojo turo tam tikro emocinio nuokryčio antrame ture susitelkėme ir pavyko pasiekti tiek, kiek pavyko“, – sakė jis.

G. Paluckas teigė, kad partija išlaikys atsinaujinimo kryptį ir teigia, kad ši pasiteisino, nes partija sulaukia jaunų, progresyvių žmonių palaikymo.

Mūsų tikslas yra kairiosios darbotvarkės įgyvendinimas prie dešiniųjų valdžios.

„Matome pageidaujančių įstoti į partiją, padėti partijai ateinančius ketverius metus. Aš manau, kad tai yra tikrai didelė paspirtis, didelis pliusas“, – salė socialdemokratų lyderis.

Jo teigimu, partija šiuo metu yra „tranzitiniame periode“ siekdama tapti vakarietiška kairiąja partija, tačiau džiaugėsi, kad ji nusikratė sąsajų su stambiu kapitalu, nebėra vadinama nomenklatūrine.

„Ši kadencija ir naujosios frakcijos darbas ir bus nukreiptas į tvirtos socialdemokratinės pozicijos ir programinių principų gynimą visuose formatuose Seime“, – pabrėžė G. Paluckas.

R. Budbergytė taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog poveikio partijai turėjo ir Socialdemokratų darbo partijos atsiskyrimas, kuri taip pat perėmė ir dalį balsų, galėjusių tekti socialdemokratams.

Vis dėlto G. Paluckas pabrėžė, kad partija nesigaili skilimo, nes jis buvo svarbus vertybinės pozicijos išgryninimui.

Jis teigė, kad nesieks į socialdemokratų frakciją priimti drauge dirbti į Seimą patekusius Socialdemokratų darbo partijos atstovus ir pabrėžė, kad tai turi mažai prasmės abiem partijoms esant opozicijoje.

G. Paluckas: mes niekada netarnavome „valstiečiams“

G. Paluckas teigia, kad jo partija yra vienintelė Lietuvos kairioji partija ir teigia matantis pagrindą vertybiniam konfliktui su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Valstiečius“ vadinti klasikine kairiąja partija tai, matyt, yra labai drąsu, nes iki kairumo, europietiškai suprantamo kairumo, jiems tikrai yra labai toli. Todėl mes matome socialdemokratus kaip vienintelę tikrą europietišką kairiąją partiją, todėl aš konfliktui matau labai daug pagrindo ir tikrai mes tokio konflikto vertybinio nevengsime, jeigu jis ateityje pasitaikys“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė G. Paluckas.

„Valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui pirmadienį išreiškus apgailestavimą, jog kelis mandatus partija prarado nesulaukusi socialdemokratų paramos savo kandidatams antrajame ture, G. Paluckas atkerta, kad „valstiečiams“ netarnaus.

„Mes niekada netarnavome „valstiečiams“ ir netarnausime, tai koks čia dabar pagrindas kritikai? Visiškai natūralu, kad dvi skirtingos partijos turi savo strategijas ir taktikas“, – pareiškė jis.

G. Palucko teigimu, partija „valstiečius“ rėmė ten, kur matė stiprius kandidatus, tačiau jeigu šie buvo silpni, pasirinko palaikyti tuos, kurie buvo „kompetentingi ir protingi“.

Ne, aš aukštesnis už Ramūną, tai jo šešėlyje tikrai neliksiu – dėl to tikrai nė kiek nesibaiminu.

„Kaip bebūtų keista, bet kartais ir konservatorių partijose atsiranda vienas kitas protingas“, – pridūrė jis.

Socialdemokratų lyderis sako nesibaiminantis, jog dirbdami opozicijoje jie liks „valstiečių“ šešėlyje.

„Ne, aš aukštesnis už Ramūną, tai jo šešėlyje tikrai neliksiu – dėl to tikrai nė kiek nesibaiminu“, – sakė jis.

G. Palucko teigimu, R. Karbauskio pasisakymai apie susitarimus tarp socialdemokratų ir konservartorių žeidė „tūkstančius socialdemokratų“, nes akivaizdu, jog tai buvo netiesa.

G. Paluckas taip pat pabrėžė, kad jo partija yra vienintelė Lietuvoje kairioji partija, o „valstiečių“ ar Darbo partijos siekį save pateikti kaip kairiąsias politines jėgas vadino rinkimine strategija.

„Kairioji partija Lietuvoje yra viena – socialdemokratai“, – pabrėžė jis.

Centro-dešiniosioms partijoms siekiant suformuoti valdančiąją daugumą, socialdemokratai planuoja išlikti opozicine partija.

Lietuvos socialdemokratų partija, iki šiol taip pat dirbusi opozicijoje, rinkimuose pelnė 13 mandatų.

 

Rezultatai

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balsuos kaip palieps Gabriukas

Balsuos kaip palieps Gabriukas portretas
I6skyrus atvejus, kai tai kirsis su bebryno interesais.

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Konservatoriai ,ar ne geriau būtu tartis su Paluckų ,kad ir kiek skirtingas mąstymas šiek tiek .O Armonaitė su savo kanapėmis ir gėjais ,lesbietėmis tegu lieka opozicijoje.Daugekio mūsu gai neramina jos užmojai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių