G. Paluckas palaiko pastangas gerinti santykius su Baltarusija

Opozicinės Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas palaiko pastangas gerinti santykius su Baltarusija.

„Siūlau Lietuvai mesti tokią užsienio izoliacinę politiką, kai mūsų užsienio reikalų ministras turi beveik paslapčia Niujorko koridoriuose susitikinėti su kaimynų užsienio reikalų ministru“, – Žinių radijui penktadienį sakė G. Paluckas.

Su Baltarusijos kolega Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Niujorke susitiko praėjusią savaitę. G. Paluckas konservatorių kritiką dėl šio susitikimo vadina „veidmainiška ir tiesiog nepagrįsta“.

Mūsų užsienio reikalų ministras turi beveik paslapčia Niujorko koridoriuose susitikinėti su kaimynų užsienio reikalų ministru.

„Izoliacija niekada jokių problemų dar neišsprendė, ir aš manau, kad prezidentas, keisdamas užsienio politikos kryptį į tokį santykių atšilimą, yra teisus“, – kalbėjo socialdemokratų lyderis.

L. Linkevičius Baltarusijoje šią savaitę ketino dalyvauti Europos Sąjungos Rytų partnerystės ministrų susitikime, tačiau šie planai pasikeitė Europos Sąjungos diplomatinei tarnybai atšaukus vizitą į Minską.

Konservatoriai ministrą kritikuoja, teigdami, kad jis deda nepakankamai pastangų gindamas nacionalinius interesus ir kovodamas su Astravo atomine elektrine.

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad ši kritika yra nepagrįsta, ir ministras, siekdamas platesnio dialogo su Minsku, tinkamai atstovauja Lietuvos nacionaliniams interesams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių