G. Nausėda Lenkijoje: turime suteikti visą reikalingą paramą kovojančiai Ukrainai

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį Lenkijoje vykusiame susitikime su šios šalies vadovu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) aptarė regioninį saugumą, paramą Ukrainai bei pasirengimą liepą Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui.

Kaip pranešė Prezidentūra, Lietuvos vadovas teigė, kad parama Ukrainai ir sąjungininkų telkimas šiam tikslui išlieka svarbiausia užduotimi. Jis pabrėžė, kad reikia tęsti pastangas Ukrainai suteikiant reikiamos sunkiosios ginkluotės, kuri priartintų karo pabaigą ir Ukrainos pergalę.

„Turime drauge dėti visas pastangas tam, kad sutelktume sąjungininkus tolesnei paramai Ukrainos kovai prieš agresorių. Kiekviena karo diena kainuoja žmonių gyvybes, todėl kuo greičiau suteiksime Ukrainai reikalingos ginkluotės, tuo greičiau karas bus sustabdytas, o agresorius – nugalėtas“, – sakė G. Nausėda.

Kiekviena karo diena kainuoja žmonių gyvybes, todėl kuo greičiau suteiksime Ukrainai reikalingos ginkluotės, tuo greičiau karas bus sustabdytas, o agresorius – nugalėtas.

Jis pabrėžė, kad Lietuva ir Lenkija pasisako už Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pasiūlyto 10 punktų taikos plano įgyvendinimą.

G. Nausėda taip pat pažymėjo, kad būtina kuo greičiau priimti visus reikalingus sprendimus dėl Ukrainos narystės ES derybų pradžios.

Pasak Prezidentūros, Lietuvos ir Lenkijos vadovai sutarė toliau dirbti kartu siekiant dar griežtesnių sankcijų Rusijai ir steigiant specialų tribunolą Rusijos agresijos nusikaltimams tirti.

Lietuvos ir Lenkijos vadovai taip pat aptarė pasirengimą liepą Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui. G. Nausėda akcentavo, kad svarbu ir toliau stiprinti NATO rytinį flangą, įgyvendinant Madrido viršūnių susitikimo sprendimus, sutarti dėl NATO atnaujintų gynybos regioninių planų ir Ukrainos tolesnės euroatlantinės integracijos, atnaujinti sąjungininkų įsipareigojimą didinti investicijas į gynybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labašvancai tebežviegia

labašvancai tebežviegia  portretas
rusų okupacija. Nors Rusų okupacija pasibaigė per I karą. okupavo vokiečiai. Antroji okupacija buvo organizuota gruzino sralino. Pagal lyderį - okupacija ne rusų o gruzinų. Dar būt galima pavadint komunistų. Bet tas netinka lietuvos komunistam okupantam kolaborantam. Rusų tinka. Tada išdavikai litvinai tampa ne prie ko.Nors valdė okupuotą lietuvą litvinai kolaborantai. Nuo sniečkaus iki algirdo mykolo. Prancūzai tokius korė. Labasrancai į prezidentus. O kiek kareivukų buvo rusų, kiek krapų, baltarusių, čiučmekų - nė vienas labasrancas pasakyt negali. Kas dėl kraponacių - jie civilių lenkų ir baltarusių žudikai, Donbaso gyventojų žudikai. Ir niekam nerūpėjo. Tik todė kad laižo shiknąs jankiomakakynui. Kuriam karų reikia kad valddyti visą pasaulį. Lendlizas. Kas galėjo remti kraujo jūroje plaukiojantį žudiką sraliną. Tik toks pat kruvinas žudikas.

PRIGOŽINO ŽIURKĖS

PRIGOŽINO ŽIURKĖS portretas
pila savo š*dinas srutas ant visų, kurie padeda Ukrainai !!!!

>>>> DIEDUKAS

>>>> DIEDUKAS portretas
KREMLINE UTĖLE, p*zdink į savo (U)RODINĄ ir galėsi gyventi pertekęs gerove !!!!
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių