G. Nausėda su patarėjais kitą antradienį dirbs Utenoje ir Dusetose

Prezidentas Gitanas Nausėda su patarėjais kitą antradienį dirbs Utenos regione, kur susitiks su vietos savivaldybių merais, taip pat bendruomenių, mokyklų ir žiniasklaidos atstovais.

„Nuo šiol prezidentas reguliariai dirbs ne tik Vilniuje, bet ir šalies regionuose“, – rašoma penktadienį išplatintame Prezidentūros pranešime.

Kaip BNS informavo prezidento atstovas Antanas Bubnelis, kitos vizitų po regionus stotelės, kuriose lankysis ir dirbs G. Nausėda kartu su savo patarėjų komanda, paaiškės kitų metų pradžioje.

Šalies vadovas kartu su Utenos regiono savivaldybių merais antradienį aptars aktualiausius klausimus ir problematiką, ieškos regioninio bendradarbiavimo stiprinimo galimybių.

„Šis susitikimas – tai šalies vadovo regioninės politikos tąsa. Prezidento iniciatyva spalį vyko Regionų forumas, kuriame šalies vadovas kvietė stiprinti savivaldos ir nacionalinės valdžios dialogą“, – teigia Prezidentūra.

G. Nausėda antradienį taip pat lankysis Dusetose, kur vietos Kultūros centre susitiks su Dusetų miestelio ir ten esančios Kazimiero Būgos gimnazijos bendruomenėmis bei mokiniais.

Nuo šiol prezidentas reguliariai dirbs ne tik Vilniuje, bet ir šalies regionuose.

„Švietimas yra vienas iš svarbiausių prezidento prioritetų, kuriam kadencijos metu žadama skirti didelį dėmesį. Auganti atskirtis ir atotrūkis tarp kaimo ir didmiesčių mokyklų yra tarp didžiausių šios srities problemų“, – rašoma pranešime.

Vėliau prezidentas Utenos meno mokykloje susitiks su regiono žiniasklaidos atstovais, aptars žiniasklaidai kylančius iššūkius ir regionui aktualius klausimus.

Po šio susitikimo bus rengiama prezidento ir jo komandos narių spaudos konferencija.

Kaip skelbia Prezidentūra, taip pat antradienį daugiau nei 20 šalies vadovo patarėjų iš Ekonominės ir socialinės politikos, Teisės, Aplinkos ir infrastruktūros, Nacionalinio saugumo, Švietimo, mokslo ir kultūros bei Užsienio politikos grupių turės apie dvidešimt susitikimų su įvairių sričių atstovais.

„Numatomi susitikimai dėl sveikatos priežiūros paslaugų tinklo ir paslaugų prieinamumo, susitikimai su savivaldybių administracijų direktoriais, Utenos apskrities ūkininkais, regiono savivaldos institucijų atstovais, atsakingais už viešąjį transportą ir nuotekų tinklų prijungimą prie centralizuotų tinklų. Patarėjai taip pat organizuoja susitikimus su verslo ir verslo asociacijų atstovais, Utenos apskrities Regionine kultūros taryba, Utenos regiono nevyriausybinėmis organizacijomis, mokyklų vadovais ir savivaldybių švietimo skyrių atstovais ir kt.“, – teigia Prezidentūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

piketa jam

piketa jam portretas
dėl kertamu medžiu ir miškų

Jaronimas

Jaronimas portretas
Mes cia su diana lovoje pasitareme ir JINAI nusprende.kazkur girdetas pasakymas

Kęstas

Kęstas portretas
"G.Nausėda jau pasižymėjo kaip itin stabilus ES ir NATO linijų šalininkas ir atviras priešgyniavimas jam gresia vakarietiškos demokratijos stabilumui Lietuvoje. Mūsų šalis iš tiesų yra euroatlantinių vertybių pasienio tvirtovė." Tvirtovė, kurioje dauguma badauja, o G.Nausėda už mūsų pinigus lanko dukterį Pietų Korėjoje ir stato sau karališkus rūmus? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių