G. Nausėda su M. Navickiene aptars karantino poveikį socialinei atskirčiai

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda su socialinės apsaugos ir darbo ministre Monika Navickiene ketvirtadienį aptars, kaip suvaldyti socialinės atskirties didėjimo riziką pasibaigus karantinui, BNS pranešė prezidento atstovas spaudai.

Nevyriausybinės organizacijos perspėja, kad dėl koronaviruso pandemijos įvestas karantinas ypač paveikė vargingiau gyvenančias šeimas. Jose gyvenantys vaikai susiduria su dar didesnėmis kliūtimis mokytis, pandemijos metu padaugėjo besikreipiančiųjų dėl pagalbos maistu, išaugo smurto artimoje aplinkoje lygis.

Anot prezidento atstovo, šalies vadovas su ministre taip pat aptars nedarbo lygio mažinimą ir spartesnį pensijų didinimą po 2021 metų.

Užimtumo tarnybos duomenimis, vasario pradžioje šalyje buvo 282 tūkst. darbo neturinčių asmenų – 16,4 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų. Vyriausybės atstovai sako, kad realiai ieškančių darbo žmonių yra šiek tiek mažiau, nes dalis jų galėjo registruotis siekdami išmokų.

G. Nausėda teigia, kad ilgalaikis pensijų augimas turi būti viena pagrindinių priemonių, mažinant senjorų skurdo lygį. Prezidentas yra inicijavęs pensijų indeksavimo pokyčius, siekiant, kad pensijos augtų greičiau nei vidutinis atlyginimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių