G. Nausėda su EK pareigūne aptarė žydų atminimo išsaugojimą Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Su Europos Komisijos koordinatore kovai su antisemitizmu trečiadienį susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda aptarė žydų tradicijų ir atminimo išsaugojimą Lietuvoje.

Per susitikimą taip pat aptartos Europos Sąjungos kovos su antisemitizmu ir žydų gyvenimo puoselėjimo bei Lietuvos nacionalinės kovos su antisemitizmu strategijos, Holokausto atminimas ir totalitarinių režimų Europoje įvertinimo svarbos klausimai, pranešė Prezidentūra.

„Praėjusią savaitę pagerbėme per Antrąjį pasaulinį karą nužudytus Lietuvos piliečius žydus. Ši diena – lyg atvira, negyjanti žaizda, iš kurios net ir daugybei metų praėjus, tebesklinda skausmas ir sielvartas. Niekada nepakeisime to, kas įvyko, tačiau mes galime ir turime pasirūpinti, kad mūsų šiandieninius veiksmus lemtų aiškus tragiškos praeities supratimas“, – pranešime sakė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad labai svarbi ir šiandieninė tvirta pozicija, smerkianti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą.

„Agresorės Rusijos karas Ukrainoje ir žiaurūs nusikaltimai prieš ukrainiečių tautą parodė, kad neapykanta ir žiaurumas vis dar egzistuoja, tad turime daryti viską, kad saugotume bendras žmonijos vertybes ir ugdytume sąmoningą jaunąją kartą“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis pažymėjo, kad visos Europos mastu būtina stiprinti pastangas kovojant su bandymais perrašyti istoriją.

Pasak Lietuvos vadovo, Europos institucijos ir valstybės narės turėtų skirti padidintą dėmesį Europos istorinei atminčiai, totalitarinių režimų nusikaltimų įvertinimui, visuomenės švietimo ir mokymo programų parengimui  bei aukų atminimo įamžinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BUKAM BEPROČIUI "to o tie"

BUKAM BEPROČIUI "to o tie" portretas
Prieš vokiečių fašizmą kovojo visų 15 sąjunginių respublikų piliečiai ir paminklai buvo statomi visiems tiems, kurie kovojo prieš fašizmą. Jeigu esi bukas tai bent nesiafišuok.

to o tie

to o tie portretas
Okupantų nugriauti,nesapaliok.

O TIE, KURIE KOVOJO PRIEŠ VOKIEČIŲ FAŠIZMĄ?...

O TIE, KURIE KOVOJO PRIEŠ VOKIEČIŲ FAŠIZMĄ?... portretas
Tie, kurie padėjo savo galvas kovoje prieš vokiečių fašizmą...Jų paminklai nugriauti...Nausėdai ir visai Lietuvos fašistinei valdžiai, atrodo, fašizmas labiau prie širdies...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių