G. Nausėda su Bosnijos ir Hercegovinos lyderiu aptars ES plėtrą, saugumą Balkanuose

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį su Bosnijos ir Hercegovinos Prezidiumo pirmininku Denisu Bečirovičiumi aptars aptars dvišalius santykius, Europos Sąjungos plėtrą, Vakarų Balkanų regiono saugumą.

Kaip skelbia Prezidentūra, tai pirmasis jo vizitas į Lietuvą.

Vėliau su Bosnijos ir Hercegovinos lyderiu susitiks ir premjerė Ingrida Šimonytė.

D. Bečirovičius Prezidiumui pirmininkauja nuo kovo, šį kolektyvinį valstybės vadovo organą taip pat sudaro serbų atstovė Željka Cvijanovič ir kroatų atstovas Željko Komšičius.

Europos Sąjunga yra pritarusi stojimo į Bendriją deryboms su Bosnija ir Hercegovina bei pradėjusi derybas su Serbija, Juodkalnija, Albanija, Šiaurės Makedonija, Moldova ir Ukraina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
Su Amazonės džiunglių gyventojais galėtų aptarti naujų vėzdų užpirkimą kariuomenei ir pašiūrių statymo technikos niuansus, mūsų civiliams slėptis nuo kremlinių raketų…

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
o tuo tarpu teritoriniai gynybos štabai Lietuvoje -vyr karo vado civilių kontoros - nei patys tinkami gynybai, nei ryšiams ar vadovavimui Teritorijoje nei įtvirtinimų, nei sandėlių, nei bunkerių, nei paruoštų gyventojų evakuacijai surinkimo aprūpinimo punktų Gražiau pastovėti prie žemėlapio su prismaigstytomis vėliavėlėmis, negu ką nuo žemės pačiam pakelti - rankogaliai susiteps

o man atrodo

o man atrodo portretas
nuoseda tiesiog turistaus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių