G. Nausėdos planas pristatytas Baltarusijos valdžiai, laukiama reakcijos

Lietuva diplomatiniais kanalais Baltarusijos valdžiai pristatė prezidento Gitano Nausėdos siūlomą krizės sureguliavimo planą, laukiama Minsko reakcijos, ketvirtadienį sakė šalies vadovo patarėja.

„Jis yra nutransliuotas Baltarusijos pusei, laukiame jų reakcijų,“ – žurnalistams sakė Asta Skaisgirytė.

Žurnalistų paklausta, kokiu būdu planas pristatytas Minskui, ji atsakė: „diplomatiniais kanalais“.

Pagal G. Nausėdos pristatytą planą, Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka turėtų sutikti sukurti „nacionalinę tarybą“, kuri suburtų valdžios ir pilietinės visuomenės atstovus.

Valdžia taip pat turėtų paleisti sulaikytus protestuotojus ir nutraukti jėgos naudojimą.

Jis yra nutransliuotas Baltarusijos pusei, laukiame jų reakcijų.

Pasak A. Skaisgirytės, trijų punktų planui pritaria Lenkijos, Latvijos ir Estijos prezidentai.

„Planas aptartas gana detaliai su mūsų bendraminčiais – Latvija, Estija ir Lenkija. Turime šių šalių prezidentų palaikymą dėl šio plano“, – sakė diplomatė.

Prezidentūra teigia, kad G. Nausėdos planas penktadienį bus pristatytas Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikime.

„Prezidentas buvo susitikęs su L. Linkevičiumi ir su juo aptarė pasirengimą rytdienos ES užsienio reikalų ministrų video konferencijai, skirtą padėčiai Baltarusijoje. Ministras pristatys ES kolegoms vakar prezidento pateiktą planą Baltarusijai“, – BNS sakė prezidento atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visiskas ir beviltiskas

visiskas ir  beviltiskas portretas
GITANAS.....

Gitanai, \\\\\.../////

Gitanai,   \\\\\...///// portretas
ar pasveikinai, kaimyninės šalies teisėtai išrinktą Baltarusijos respublikos Prezidentą ???

2020 metai -neramumai ZEMEJE[noriu i Marsa]

2020 metai -neramumai ZEMEJE[noriu i Marsa] portretas
.Na ,ir kodel Lietuvos vyriausybe [nesusitvarkanti savo respublikoje jau 30 metu !!! ] ,,taip verziasi paprotinti bulbanosa? batka --yra seno "raugo" komunistelis,uzsilikes buvusios SSSR pakrashtyje,,ir jis nepriims jokios valstybes "patarimu",,juolab ,kad uz JI balsavo 80% bialarusiu [suklastojo???--gal ,,bet tik ne toki dideli skaiciu]],,kodel kishames I slavu tautu krizes sindroma,,Bendrai -tai ne tik bialarusija krecia riauses ,,visos tautos ZEMEJE ieshko ,,,kazko naujo...deja,,bet tai akivaizdu
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių