G. Nausėda: reikia toliau griežtinti ES sankcijas Rusijai

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad Rusijai tęsiant karą Ukrainoje būtina ir toliau griežtinti sankcijas agresorei, didinti jų poveikį Rusijos ekonomikai, finansų sektoriui, karo pramonės pajėgumams ir atriboti Rusiją nuo pasaulinių tiekimo grandinių bei technologinės pažangos.

„Sankcijos turi būti skausmingos, efektyvios ir neapeinamos“, – teigė prezidentas, trečiadienį susitikęs su Europos Komisijos (EK) nare Mairead McGuiness (Meirid Makgines), atsakinga už finansines paslaugas, finansinį stabilumą, kapitalo rinkų sąjungą ir sankcijų įgyvendinimą, pranešė Prezidentūra. 

Prezidentas su eurokomisare aptarė ekonominę situaciją Europoje, ES sankcijų poveikį Rusijai ir jos bendrininkei Baltarusijai, sankcijų įgyvendinimo efektyvumą ir jų įgyvendinimo tobulinimą.

Šalies vadovas pabrėžė, kad būtina bendradarbiauti su trečiosiomis šalimis siekiant užkardyti sankcijų apėjimą. Prezidento teigimu, EK lyderystė šiuo klausimu itin svarbi.

Aptariant klausimus, susijusius su bankų ir kapitalo rinkos sąjungų kūrimu, šalies vadovas teigė, kad siekiant didinti ES ekonominį ir finansinį atsparumą būtina užbaigti bankų ir kapitalo rinkos sąjungų kūrimą, didesnį dėmesį skirti skaitmeniniams finansams ir tvaraus vystymosi finansavimui.

„Turime ir toliau stiprinti Lietuvos, kaip skaitmeninių finansų centro, pozicijas pasaulyje ir sukurti piliečiams ir verslui galimybes dalyvauti ekonomikos skaitmeninėje ir žaliojoje transformacijoje“, – sakė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nausėda -

Nausėda - portretas
- Ne tavo ilgai nosiai ikasti Rusijai !

Sitie ikloteliai

Sitie ikloteliai portretas
jau nebezino,kaip dar lyzteleti amerikonui. Gerai dar,kad Europos valdzios protingesnes nors kiek.

tik

tik portretas
darau isvada kad visi sie /artistai/ tai uzprogramuoti klonai apie ka galima sprest tu 1 krypties veiksmu nesirysanciu su sveiku protu ir logisku mastymu?;;;'''
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių