G. Nausėda pietavo restorane, pasisakiusiame prieš galimybių pasą

  • Teksto dydis:

Spalio 8-ąją prezidentas Gitanas Nausėda lankėsi Mažeikių rajone esančioje „Orlen Lietuva“ naftos perdirbimo produktų gamykloje. Tą pačią dieną jis su žmona Diana Nausėdiene vyko ir į Rietavo savivaldybėje įsikūrusį namų restoraną „Namų pakraštyje“. Tiesa, sprendimas numalšinti alkį minėtame restorane gal ir nestebintų, tačiau visuomenei pro akis neprasprūdo tai, kad ši maitinimo įstaiga anksčiau yra pasisakiusi prieš galimybių pasą.

Apie tai, kad sulaukė garbingų svečių, restoranas „Namų pakrašty“ pranešė socialinio tinklo paskyroje.

„Mūsų šiandienos svečiai.... Gali būti pačiame pasaulio pakraštyje ir tie, kas labai norės, vis tiek ras.... Džiaugiamės, kad turėjome garbės susipažinti iš arčiau su mūsų šalies vadovu“, – rašoma įraše.

Restorano atstovai pasidalijo ir nuotrauka, kurioje įsiamžino su prezidentu ir jo žmona.

Feisbuko nuotr.

Tačiau visuomenei pro akis nepraslydo tai, kad minėta maitinimo įstaiga rugpjūčio 7 dieną viešoje erdvėje buvo paskelbusi sprendimą nuo rugsėjo vidurio aptarnauti nevakcinuotus klientus.

Priimsime ir pasiskiepijusius, bet tik su asmenine atsakomybe, kad neturėsime vieni kitiems pretenzijų.

„Nuo šių metų rugsėjo 14 dienos visos Lietuvos maitinimo įstaigos savo klientus galės priimti tik su galimybių pasu. Tik šį dokumentą turintys žmonės turės teisę naudotis šiomis paslaugomis. Taip mūsų Vyriausybė nusprendė apsaugoti dalį visuomenės nuo nepaskiepytų žmonių. Kad apsisaugotume nuo pavojingų kontaktų ir nepaliktume nuskriaustų… Oficialiai pranešame – nuo rugsėjo 14 dienos mūsų restoranėlyje galės lankytis tik nepasiskiepiję žmonės. Taip prisidėsime prie visų mūsų saugumo ir išlaikysime galimybę visiems turėti pasirinkimo teisę. Priimsime ir pasiskiepijusius, bet tik su asmenine atsakomybe, kad neturėsime vieni kitiems pretenzijų. Mes, paprastų tėvų paprasti vaikai, pasiliekame galimybę išlikti Žmonėmis Visiems!“ – tąkart rašyta namų restorano socialinio tinklo paskyroje.

Feisbuko nuotr.

Po kiek laiko minėta maitinimo įstaiga pasidalijo dar vienu įrašu, kuriame teigė, kad sulaukė ne tik palaikymo, tačiau ir kritikos.

„Neseniai pasidalinome įrašu, kuriame pasisakėme prieš galimybių pasus ir žmonių rūšiavimą. Atsirado žmonių, kurie dėl to piktinasi ir kaltina reklamos sau ieškojimu. Tie, kas pas mus buvo ar mus pažįsta, žino mūsų nuostatas žmonių atžvilgiu – mums svarbus kiekvienas mūsų svečias. Jau iki šių „nesąmonių“ esame rašę, kad mums nesvarbu nei žmogaus politinės pažiūros, nei orientacija, nei odos spalva ar pan. – jei jie gerbia mus, mes visada atsakome tuo pačiu. Mes pasisakome prieš bet kokią žmonių diskriminaciją, žeminimą ir skirstymą. Ir tikimės, kad tarp mūsų restorano svečių (esamų ir būsimų) yra daug bendraminčių. Būkime vieni kitiems geresni ir jautresni ir pasaulis bus daug gražesnis. Stiprybės visiems“, – savo poziciją dėstė restorano atstovai.

Dėl prezidento sprendimo pietauti minėtame restorane portalo kauno.diena.lt žurnalistai kreipėsi į Prezidentūrą. 

„Vizitų Lietuvos regionuose metu Prezidentas renkasi pietauti mažuose šeimos verslo restoranėliuose. Taip Prezidentas padarė ir vakar, pasirinkęs restoraną, kuris veikia pagal Vyriausybės nutarimų reikalavimus, t.y. jau beveik mėnesį priima klientus tik su galimybių pasais. Apie tai, ką šio restoranėlio savininkai prieš du mėnesius buvo parašę savo feisbuko paskyroje, Prezidentas nebuvo informuotas“, – teigė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Kaip portale kauno.diena.lt rašyta penktadienį, Lietuvos prezidentas G. Nausėda teigia matantis du kelius dėl sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio ateities: arba šis turi pateikti sprendimo būdus, kaip suvaldyti koronaviruso pandemiją, arba pasitraukti. „Šitoje padėtyje klausimas yra paprastas, yra du keliai ministrui: arba jis pasako, kad žino, kaip pasiekti persilaužimą, (...) arba, jeigu jis nemato, kaip tą padaryti, tai sąžiningai prisipažįsta ir nepaima įkaitais Vyriausybės“, – penktadienį žurnalistams Mažeikiuose sakė G. Nausėda.

„Manau, kad tai, pirmiausia, yra premjerės sprendimas. Jei premjerė šiandien nepriima šio sprendimo, ponas A. Dulkys, jei pripažįsta, kad jam sunkoka susitvarkyti, gali padėti premjerei, kelias labai paprastas“, – pridūrė jis.

Be kita ko, pasak prezidento, opozicijos svarstymai, jog Seimas Vyriausybei galėtų skelbti interpeliaciją, turi būti labai gerai apgalvoti. „Reikia turėti galvoje, o kas po šitos interpeliacijos. Šiandien aš kol kas nematau arba bent jau niekas nedemonstruoja tokios politinės valios suformuoti kažkokią alternatyvią Vyriausybę. Tai turime turėti omenyje, nes priešingu atveju kalbėjimas apie interpeliacijas yra situacijos destabilizavimas“, – kalbėjo jis.

O štai penktadienio vakarą premjerė I. Šimonytė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo trumpu įrašu. „Perlenktos skiepijimo lazdos savaitę keitė devyniasdešimties procentų paskiepijimo iššūkio savaitė. Ją keitė „nereikia mūsų gąsdinti“ savaitė, pramaišiui su „situacija blogėja“ savaite.  Bet kad taip per vieną dieną sugebėt aplink savo ašį būt lygiai teisingam ir provakseriams, ir antivakseriams, tai net pavydu to aiškaus, vieno kelio“, – rašė premjerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas.

Antanas. portretas
Prezidentas beveidis. Teisingai Pats nesilaiko taisyklių, pritaria kvailystėms. Ponia savininkė kalba apie dievą. Visai sarmatos neturi.Tiek žmonių miršta pandemijos metu, ji kalba apie lygygybę. Neskiepytų daugiausia. Ar pinigai akis jai užpylė.

Povilas

Povilas portretas
Ziurekite faktus svetaineje welovetrump taskas com / page / 1 / ?s=Covid+vaccine+ Taip pat openvaers taskas com / covid-data Politikoriai pries zmoniu mases vaksinavimosi spektakli vaidina su kamstuku ant tubeles galo. Nepasiduokite melagystems ir persiuskite suas svetaines draugams. Nauseda ir kitus melagius reikia surinkti viesai ir patikrinus vaksinas kad liaudis pati paskiepintu juos o neziureti kaip juos kazkas skiepija

Anonimas

Anonimas portretas
Iškriu...k Prezidente tą lupeną Kauno dieną....
VISI KOMENTARAI 89

Galerijos

Daugiau straipsnių