G. Nausėda perspėja: įrodymais nepagrįstos informacijos skleidimas kelia pavojų

Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad pasitiki teisėsaugos ir žvalgybos tarnybomis, ir perspėjo, jog įrodymais nepagrįstos informacijos skleidimas gali kelti pavojų valstybingumui.

Taip šalies vadovas komentavo pranešimus apie Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklą prezidento rinkimų išvakarėse.

„Prezidentas pasitiki visomis svarbiausiomis valstybės institucijomis. Prezidentas neturi informacijos, kuri leistų suabejoti jų patikimumu“, – BNS atsiųstame komentare teigė prezidento atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis.

Pasak jo, šios tarnybos yra itin svarbios identifikuojant Lietuvai nedraugiškų valstybių veiklą ir apsisaugant nuo jų įtakos šalies gyvenimui.

„Prezidento nuomone, įrodymais nepagrįstos informacijos skleidimas turėtų būti traktuojamas kaip bandymas diskredituoti svarbiausias institucijas. O siekis mažinti visuomenės pasitikėjimą jomis kelia pavojų šalies valstybingumui“, – teigė A. Bubnelis.

Pasak jo, Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Generalinė prokuratūra buvo informavusi prezidentą apie vykdytą tyrimą pagal pranešėjo informaciją apie VSD veiklą bei pristatė jo rezultatus. Teisėsaugos vertinimu, tyrimo metu nustatyta, jog nusikaltimo sudėties nėra.

Prezidento atstovas taip pat teigė, kad galima diskutuoti apie žvalgybos ombudsmeno institucijos kūrimą.

„Visų svarbiausių šalies žvalgybos bei specialiųjų tarnybų veikla yra griežtai reglamentuota įstatymais bei kitais teisės aktais. Tačiau tikrai verta diskutuoti apie papildomus tokių institucijų veiklos reglamentavimo saugiklius, pavyzdžiui, ombudsmeno institucijos įkūrimą, kurie tuo pačiu leistų dar labiau padidinti visuomenės pasitikėjimą jomis“, – teigė A. Bubnelis.

Trečiadienį paviešinta informacija, kad aukšto rango žvalgybos pareigūnas yra informavęs Seimo ir teisėsaugos atstovus, kad VSD vadovybės nurodymu 2018–2019 metais žvalgyba rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką.

VSD pareiškė, kad nerinko ir neteikė jokios informacijos apie minimus asmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Informacija lyg ir pagrista,tegul tai isaiskina GAIZAUSKO KOMANDA

baba

baba portretas
Mano bobutes nuomone -kuo daugiau paslapciu tuo daugiau betvarkes.

gal

gal portretas
/pone/ baikit marionetines fantazijas ir pagalvokit apie paprastus zmones kurie privargo nuo to cinisko veidmainiskumo nes ko tamsta nenori matytiti mato eiliniai zmones ir mes ne /runkeliu/ tauta anot /dedules/ ir kaleimu nestatom anot .fermerio./ tai neivedinekit diktaturos o valykit visa si /tvarteli/ nuovirsaus o jei tik dabar supratot kad nejusu jegoms tai su ta pacia palikta komanda pavirsite .dinozauru/ jei dar nepavirtot nes nuo gerio iki blogio 1 zingsnis APSISPRESKIT?... senjoras 83m...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių